Hoe verwerk je liefdesverdriet?

  • Menfacts
  • mei 14, 2020
  • Comments Off
liefdesverdriet verwerken

Liefdesverdriet verwerken is iets dat je in kleine stapjes doet. Veel mannen willen dit te snel doen. Iets waardoor je keihard tegen de lamp loopt. Teruggefloten worden doet pijn. Met het volgende stappenplan werk je naar een nieuwe toekomst toe:

Stap 1: Emotioneel verwerken

Ben je een tijd samen geweest? Dan zal het niet eenvoudig zijn om je ex ineens te vergeten. Het is belangrijk dat je jezelf de tijd gunt om jullie relatie te verwerken. Denk aan de momenten die je met elkaar gedeeld hebt en waar het verkeerd is gegaan. Tegelijkertijd is het goed om te beseffen dat je verder moet. Stel jezelf niet onnodig bloot aan pijnlijke herinneringen. Foto’s van jouw ex aan de muur, een achtergrond op jouw telefoon van jullie laatste vakantie of steeds weer met elkaar af te spreken zijn daar niet goed voor. Voorlopig is het beter om het contract te verbreken en op deze manier tot nieuwe inzichten te komen. Langzamerhand ga je hierdoor minder aan je ex denken en lukt het om het liefdesverdriet beter te verwerken. Uiteindelijk kom je daardoor in een staat van acceptatie. Je accepteert dat het uit is.

Stap 2: Aan jezelf werken

Nu is het tijd om aan jezelf te verwerken. Je hebt een tijd iets minder aan jezelf gedacht en misschien zelfs delen van jouw eigen ‘zijn’ ingeleverd. Nu is er ruim de tijd om aan jezelf te werken. Spreek met oude vrienden af waar je eerder geen tijd voor had of pak een oude hobby op. Werk daarnaast ook in letterlijke zin aan jezelf: ga naar de sportschool, koop nieuwe kleren of kies voor een ander kapsel. Dit gaat je een goed gevoel geven en helpt je om jouw eigen identiteit verder te ontdekken.

Stap 3: Terug naar je ex, single of nieuwe relatie

Na verloop van tijd wil je iets of helemaal niets. Sommige mannen besluiten weer terug naar hun ex te gaan en iemand anders besluit een nieuwe relatie te beginnen. Begin hier echter niet aan als je emotioneel zwak bent. Voldoende zelfvertrouwen en een gelijmd hart zijn belangrijke voorwaarden om terug naar je ex te gaan of een nieuwe relatie te beginnen. Is dit allemaal in orde en vind je het fijn om nog even vrijgezel te blijven? Dan kan dat natuurlijk ook.

Previous «
Next »