• Homepage
  • >
  • Gadgets
  • >
  • Aanzienlijke kosten besparen maar toch kwaliteit met een refurished computer

Aanzienlijke kosten besparen maar toch kwaliteit met een refurished computer

  • Menfacts
  • mei 15, 2020
  • Comments Off
refurbished computers

Je bent al een aardige tijd op zoek naar een nieuwe computer of laptop, maar je budget is beperkt en toch wil je een degelijk apparaat kopen dat je kwaliteit garandeert. Misschien is het dan een goed idee om eens te kijken naar de mogelijkheden van een refurbished apparaat. Je uitgaven zullen een stuk lager zijn en je krijgt toch waar voor je geld. 

Ook als je een beginnend bedrijf hebt en je moet een nieuw kantoor uitrusten, is het interessant om te kijken naar refurbished computers. De kosten om je werknemers te voorzien van eerder gebruikte, maar goed werkende desktops, zullen aanzienlijker lager zijn dan wanneer je besluit om je hele IT-investering gloednieuw aan te kopen. 

Refurbished computers zijn slechts korte tijd in gebruik geweest

Het leeuwendeel van de refurbished desktops en laptops zijn afkomstig van lease- partijen uit de zakenwereld die slechts gedurende een korte tijd in gebruik zijn geweest. Daarnaast werden de machines voortdurend onderhouden door een IT-afdeling. Voordat ze opnieuw verkochten worden, worden de desktops en laptops door een speciale service dienst helemaal schoongemaakt, opnieuw geïnstalleerd en getest. Hierdoor zijn refurbished desktops en laptops degelijk kwaliteitsproducten. 

Waar ga je je computer voor gebruiken?

Voordat je op zoek gaat naar de best bij jou passend machine, is het natuurlijk altijd de vraag waarvoor je de computer gaat gebruiken. Er is een aanzienlijk verschil tussen de vereisten aan een machine op een accountantskantoor waar eenvoudig kantoorwerk wordt verricht, dan met wat er van een computer wordt verwacht op een grafisch ontwerpbureau, waar nieuwe designprogramma’s heel andere eisen stellen aan je computer. Of misschien ben je juist veel onderweg en is het met name belangrijk om een niet te grote laptop te hebben.

Het assortiment laptops bestaat uit recente machines van Dell en HP. Het gaat om de meest krachtige i7 modellen of de meer compacte i5 modellen. Het zijn allemaal last generation machines, die daardoor een langere levensduur hebben.  Er zijn verschillende standaard modellen laptop refurbished te verkrijgen, maar natuurlijk bestaat ook de optie om persoonlijke upgrades te bestellen. Wil je bijvoorbeeld extra geheugen of meer SSD, dan behoort dat ook tot de mogelijkheden. 

Het prijsverschil zit vooral in het soort processor

Voor degenen die op zoek zijn naar een desktop, speur eens verder bij dell refurbished. Verschillende processors bepalen hier vooral het prijsverschil. Voor het wat eenvoudigere kantoor – of thuiswerk kun je prima uit de voeten met een i3, i5, 1e of een 2e generatie processor. Ben je echter van plan om de laatste editie van photoshop aan de slag te gaan, dan kun je beter kijken naar de duurdere modellen met i7 en een i5 derde generatie processor. Ook bij de desktops bestaat vanzelfsprekend de mogelijkheid om deze uit te breiden met extra geheugen of meer SSD om de prestaties te verhogen en meer uit je machine te halen. Ook bestaat de mogelijkheid om gratis de besturingsprogramma’s Windows 7 Pro of 10 Pro te laten installeren.

Previous «
Next »