Ontdek het ware comfort van de elektrische fiets

  • Menfacts
  • juli 23, 2020
  • Comments Off
e bike

De enige constante in je leven is je liefde voor je fiets. Al in je eerste kinderherinneringen was de fiets aanwezig. Eerder dan de uitstapjes met opa en oma of die verjaardagen met je familie. En ook al zeggen je ouders dat het dankzij de peuter foto’s uit je eerste jaren is, jij zelf bent ervan overtuigd dat je die groene kleur van je eerste tweewieler nog levendig kunt herinneren vanwege de uren die jullie samen doorbrachten. 

Je fiets is altijd daar geweest. Je begon met die groene tweewieler met de vanzelfsprekende zijwieltjes. Daarna kwam die blauwe fiets met gele bel waar je ook een aantal jaren zoet mee was. Toen je je eerste communie deed, kreeg je die fijne nieuwe rode fiets waar je zo trots als een pauw dag in dag uit mee door de straat reed. De laatste jaren van de basisschool had je weer een blauwe fiets met handremmen en toen je met de middelbare school begon, leerde je hoe fijn het was om een fiets met versnellingen te hebben. Op je vijftiende gaf je al je spaargeld uit aan een nieuwe mountainbike met voorwielvering  en tegen de tijd dat je ging studeren had je een fiets in Utrecht op het station, een in Amsterdam en natuurlijk eentje bij je ouders thuis. 

De fiets is zo altijd verbonden geweest met je hele leven. Nu je zelf de veertig jaar voorbij bent gegaan, weet je al lang niet meer elke fiets specifiek te herinneren die je over de afgelopen jaren hebt gehad, maar van een ding ben je zeker: Zonder fiets ben jij niet degene die je altijd bent geweest. Vandaar dat de evolutie van de elektrische fiets je nogal aan het denken heeft gezet. 

Waarom zou je geld uitgeven voor een fiets met een elektrische motor?

Eerst was je nog wat sceptisch. Waarom zou je kapitalen uitgeven voor een fiets met een elektrische motor, als jij met een beetje doortrappen toch ook dezelfde snelheid kan bereiken? Maar nadat je een keer de elektrische fiets van de buurman hebt geprobeerd, ben je je er van bewust geworden dat je de voordelen van een elektrische fiets stiekem toch wel een beetje onderschat had. 

Zo is het gemak van een elektrische fiets iets waarmee je nog gemakkelijker op de fiets stapt en de auto thuis laat staan. Vermoeid en bezweet aankomen op je werk behoort tot het verleden en ook het boodschappen doen is een peulenschilletje geworden. Voordat je je auto uit de garage hebt, sta je met een elektrische fiets al lang tussen de groenten te speuren naar wat je vanavond wilt gaan eten. 

Meer dan genoeg redenen om te kijken naar de aanschaf van een E-bike

Reden te meer om toch eens goed te overwegen of het voor jou interessant is om een E-bike kopen. De opties voor een goede elektrische fiets zijn tegenwoordig legio en er is ook zeker een model te vinden dat aansluit op jouw wensen. Er zijn natuurlijk de gebruikelijke stadsfietsen te vinden die voorzien zijn van een elektrische motor, maar ook voor de langere afstand, zoals bijvoorbeeld tussen huis en werk, zijn er speciale elektrische fietsen leverbaar. 

Qua onderhoud zijn de elektrische fietsen ook zeker geen veroorzakers van hoofdpijn. De degelijke elektrische motoren vergen weinig onderhoud. De kans is groter dan dat je een slag in je wiel oploopt dan dat je motor er van het ene op andere moment besluit mee op te houden. Meer dan genoeg reden om eens nader op zoek te gaan naar het juiste model dat bij jou past!

Previous «
Next »