Tips om je thuis te vermaken

  • Menfacts
  • juli 26, 2020
  • Comments Off
tips om je thuis te vermaken

Het lijkt erop dat het nog wel even duurt voor we van het corona virus af zijn. We kunnen ondertussen gelukkig al weer wat meer doen, maar nog steeds besteden we veel tijd thuis door. Voor de een gaat dat makkelijker dan voor de ander. Feit blijft dat je na een week thuis werken, nog steeds tussen dezelfde muren zit. Om het thuis zijn wat afwisselender te maken, hebben we hieronder wat zaken op een rij gezet hoe je jezelf thuis wat makkelijker kunt bezig houden.

Werk thuis aan je lijf en conditie

Nu we veel tijd thuis doorbrengen, en de sportscholen pas sinds kort weer open zijn, is het verstandig om in shape te blijven, of deze extra tijd thuis te pakken om in shape te komen. Op die manier kom je straks fitter deze corona tijd uit, wat weer allerlei voordelen heeft. Er zijn meer dan genoeg work outs die je thuis kunt doen, en daar hoef je echt geen dure fitness apparaten voor aan te schaffen. Met de volgende items kom je al een heel eind: dumbbells, fitness eleastiek, sportmatje, springtouw en pull up bar. Op internet zijn er tal van instructie videos, of artikelen, te vinden om je met deze hulpmiddelen fit te houden of maken. Zorg dat je voor jezelf een trainingsschema opstelt, op die manier kun je je oefeningen opbouwen en heb je een houvast. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen hun dagelijkse work outs beter volhouden als ze onderdeel zijn van een programma. 

Ga in en rond je huis aan de slag

Nu is de ook de tijd om die huis, tuin en keuken klusjes te gaan doen die al geruime tijd nodig waren. Een voordeel van klussen is dat het intensief is en dat je er een goed gevoel aan overhoudt, wanneer er weer een klus gedaan is. Maak een inventarisatie van dingen die in en rond het huis of appartement gedaan moeten worden. Op die manier heb je een goed overzicht en kun je op dagen dat je iets wil doen, kiezen welke klus je onder handen neemt. Begin dus aan die verbouwing van je huis, of zorg dat je je tuin eens goed onder handen neemt, zoals we hier al eerder bespraken. Niet alleen creëer je hiermee een fijnere leefomgeving, maar je zorgt vaak ook nog eens dat je woning meer waard wordt. Twee vliegen in één klap dus.

Neem planten in huis

thuis vermaken tips

Heb je geen tuin, maar wel groene vingers? Dan is nu de tijd om wat planten aan te schaffen voor je woning. Het is goed voor de zuurstof binnenshuis, maar het brengt ook leven in huis en planten zorgen voor een fijne, warme sfeer. Daarnaast brengt de verzorging van de binnen planten een ritme met zich mee, wat ook goed is in tijde van langdurig thuis zijn. En voor de vrijgezellen onder ons: als je op 1,5 meter iemand hebt ontmoet die met je mee naar huis gaat, dan zijn de meeste vrouwen onder de indruk als je planten in huis hebt, iets wat bij alleenstaande mannen eerder uitzondering dan regel is. 

Ga uitgebreid koken

Verdiep je in koken en ga eens nieuwe recepten uitproberen. Voor veel mensen is koken een noodzakelijk kwaad, dat tussen andere activiteiten (snel) gedaan moet worden. Nu je echter meer tijd thuis doorbrengt, kun je ontdekken dat koken ook heel fijn kan zijn, en rustgevend. Daarnaast geeft het een enorme voldoening om een eigen bereide maaltijd te maken die zo uit een restaurant zou kunnen komen. Dus ga eens op zoek naar een kookboek dat bij je past, of zoek online naar lekkere gerechten. Op deze manier eet je ook nog eens gezonder. Uit eten is nog steeds wel een dingetje en op deze manier is dat helemaal niet meer nodig, maar kun je je date thuis uitnodigen voor een maaltijd. Dat die dan zelf is gemaakt, zal altijd hoge ogen gooien. Wil je niet graag veel tijd in de keuken doorbrengen, maar houd je wel van bbq-en, dan hebben we hier wat tips voor je.

Open een flesje van het een of het ander

Met onze laatste tip moet je misschien een beetje oppassen. Het is namelijk heerlijk om thuis een lekker biertje of heerlijke borrel in te schenken. Het gevaar is natuurlijk dat je in quarantaine doorslaat en elke dag een fles wijn open trekt. Als je hier op let, en het niet zo ver laat komen, dan is ook dit een heerlijk tijdverdrijf. Niet alleen om dat het lekker is, maar ook omdat je tegenwoordig veel informatie kunt vinden over wat je drinkt. Daardoor kun je weer andere tips tegenkomen en wordt een fles opentrekken meer dan alleen drinken. Nog beter is om eens naar een slijterij te gaan en je te laten voorlichten over een lekkere whiskey, wijn, of wat dan ook. Als je met kennis van zaken drinkt, zal het nog beter smaken. 

Previous «
Next »