TV Serie Spartacus

  • Menfacts
  • februari 12, 2017
  • Comments Off
spartacus serie

Je hebt misschien al eens gehoord van de TV serie Spartacus. Als dat nog niet het geval is wordt het dringend tijd je bekend te maken met deze serie waar het testosteron van af spuit. Natuurlijk zul je wel wat meer informatie nodig hebben dan mijn woord. Wat is de TV serie Spartacus nu? Over wat gaat het? Wat is de echte geschiedenis erachter? Hoe zit het in elkaar?

Een korte geschiedenis

Spartacus is een serie die is gebaseerd op de historische figuur Spartacus. Hij was een gladiator die tussen 73 en 71 voor Christus één van de grootste opstanden ooit tegen het Romeinse rijk leidde. De serie draait rond het leven van Spartacus voor deze gebeurtenis. Hoe is hij een slaaf geworden? Hoe werd hij de man die een opstand zou leiden? Jammer genoeg zijn hier heel weinig gegeven over bekend. Dat betekent dan ook dat de tv serie naar alle waarschijnlijkheid voornamelijk fictie is. Waar er historische gegevens over bestaan zijn deze gevolgd maar er is zo weinig bekend over het leven van Spartacus dat het gros ingevuld moest worden. Overigens is er ook over het lot van de echte Spartacus weinig bekend: zijn lichaam werd nooit gevonden. Het enige dat is geweten is dat het slavenleger van Spartacus in een veldslag tegen Crassus werd verslagen.

De Tv serie Spartacus

Spartacus telt 3 seizoenen en een mini-serie die als prequel geldt. Het eerste seizoen ging in première in 2010 onder de naam Spartacus: Blood and Sand. Dit werd gevolgd door de mini-serie Gods of the Arena en later door de seizoenen Spartacus: Vengeance en Spartacus: War of the Damned. Opvallend is dat de hoofdrol die gespeeld werd door Andy Whitfield in seizoen 1 naar Liam McIntyre ging in seizoenen 2 en 3.

Deze wissel had jammer genoeg een duidelijke reden. Andy Whitfield werd tijdens het filmen van de serie gediagnoseerd met non-hodgkinlymfoom en stierf enkele maanden later ook aan de ziekte. Ondanks de dood van hun hoofdrolspeler besloten de makers van het programma verder te gaan met een nieuwe acteur waarvoor uiteindelijk Liam McIntyre gecast werd.

tv serie spartacus

Een serie voor mannen

Spartacus is boven alles een tv serie voor mannen. Vanaf de eerste uitzending was er al heel wat controverse rond dankzij het vele gebruik van naakt en extreem geweld in de serie. Het is een trend die zich doorheen elk seizoen heeft doorgezet. Een aflevering Spartacus staat garant voor wapengekletter, het vergieten van bloed en meer naaktscènes dan je ooit bij zou kunnen houden. Ironisch genoeg is dat aspect van de Romeinse samenleving waarschijnlijk nog het meeste waarheidsgetrouw. De Romeinen waren immers een zeer geseksualiseerde samenleving waar geweld de normaalste zaak van de wereld was. Als je dus op zoek bent naar een serie om met vrienden te kijken of om gewoon lekker alleen jezelf eens echt man te voelen? Dan is Spartacus zonder enige twijfel de juiste serie om dat voor elkaar te krijgen. En al dat bloot? Dat is gewoon de kers op de taart.

Previous «
Next »