Cornet bier voor de echte bierliefhebber

  • Menfacts
  • februari 10, 2017
  • Comments Off

Cornet bier; een bijzondere smaakbeleving

Wie een biertje zoekt dat niet alleen rijk van smaak is maar ook nog eens een heel speciale smaakbeleving heeft, hoeft niet verder te zoeken. Het Belgische bier Cornet heeft dit namelijk allemaal in huis. Onder meer doordat het zware blonde biertje met supervers eikenhout wordt gebrouwen. Wat hier het voordeel van is? Juist door het toevoegen van snippers eikenhout krijgt het bier die bijzondere smaak. Fruitig en zoet worden met elkaar gecombineerd tot er een rijke, volle smaak ontstaat die Cornet een uniek karakter geeft. Het alcoholpercentage ligt op ruim acht procent. Dat eikenhout komt ook nog ergens anders terug. Cornet bier wordt namelijk bewaard in vaten gemaakt van eikenhout. De smaak komt hierdoor nog beter tot zijn recht en dat proef je!

Eerste biertje voor een graafcornet bier

Het begon allemaal in brouwerij De Hoorn in Steenhuffel in de 17e eeuw. Het speciaalbiertje vond hier zijn oorsprong. Theordoor Cornet brouwde het bier als eerste en een graaf was de gelukkige die Cornet bier als eerste mocht drinken. Maar daar bleef het niet bij, zoals de geschiedenis ons leert, want vervolgens werd er in de brouwerij gewerkt aan het vervolmaken van het speciaalbier en de uitkomst was een zwaar blondbiertje dat vandaag de dag nog altijd met veel plezier door talloze mensen gedronken wordt.

Prijzen gewonnen

Cornet bier is een bijzonder gewaardeerd bier, zo blijkt niet alleen uit de verkoopcijfers, maar ook uit het feit dat Cornet bier al diverse prijzen heeft gewonnen met zijn stokpaardje. Zo werd er goud gewonnen op de World Beer Awards en op de horeca expo was er voor dit mooie biertje de Baanbreker Award. Niet zo verwonderlijk, want de robuuste smaak doet dag in dag uit mensen binnen en buiten België volop genieten. Een drank met zoveel karakter – daar kun je toch geen weerstand aan bieden?

Previous «
Next »