Singleton Spey Cascade

  • Menfacts
  • februari 8, 2017
  • Comments Off

De Singleton Spey Cascade wordt geproduceerd in Dufftown in Speyside te Schotland en dat is geen toeval. Speyside is het hart van de whiskey-productie in Schotland. Om even duiding te geven daarbij: ongeveer 2/3de van de totale productie van malt Whiskey’s komt uit de regio. In de Singleton familie kan je verder ook nog de Singleton of Glen Ord en de Singleton of Glendullan terugvinden.

De smaakSingleton Spey Cascade single malt

De Singleton Spey Cascade bevat heel wat fruitige aroma’s. In de neus wordt je dan ook in de eerste plaats overvallen door de frisse geur van licht gebakken appels, granen en een streepje hout. De geoefende proever zal naast de appel ook vast en zeker de smaak van peer ontdekken. Daarnaast speelt op jouw palet een ondertoon van sherry en noten die samen met een toets vers gras voor een quasi muzikale combinatie zorgen. De nadronk? Die mag met recht en reden lang en belonend genoemd worden. De Singleton Spey Cascade is een zachte, rijke en gebalanceerde single malt die ook een tint bruine suiker in zich draagt en bij uitstek geschikt is voor wie nieuw is binnen de wereld van de single malts.

Singleton Spey Cascade voor de beginnende drinker

De Singleton Spey Cascade is op de markt gebracht als een goede optie om een nieuwe generatie aan te spreken. Een nieuwe generatie kennis te laten maken met Whiskey en dan bij voorkeur uiteraard de Singletons. Dat betekent dan ook dat ervoor geopteerd werd om het fris en licht te houden. Het is in die context dat je de vele fruittonen doorheen de drank moet zien. De geoefende Whiskey liefhebber kan de Singleton Spey Cascade eventueel net iets te scherp en te licht vinden maar een beginnende liefhebber zal er helemaal weg van zijn. Ook qua prijs is de Singleton Spey Cascade een meer dan prima optie voor wie graag een lekker flesje Whiskey in huis haalt.

Previous «
Next »