Er jonger uit blijven zien doe je zo!

  • Rogier
  • juli 4, 2022
  • Comments Off
Er vitaler uit blijven zien

“Leeftijd is wat je denkt dat het is” hoor je weleens zeggen, of: “Je bent zo oud als je denkt dat je bent.” Het is een mooie gedachte, nietwaar? Dat je, met de juiste mentaliteit, jezelf een beetje jonger kunt denken. Helaas gaat dat natuurlijk niet op! Voor degenen onder ons die dit weten, kunnen de eerste zichtbare tekenen van veroudering echter pijn doen. Die eerste rimpel, of de eerste grijze haar. Al deze dingen kunnen een ernstig negatief effect hebben in een samenleving die de jeugd zo verafgoodt. Als je, net als wij, er altijd op je best uit wil zien, zijn er manieren om de nadelige effecten van de tijd te verzachten. Hieronder geven we je tips om er jonger uit te blijven zien.

Verzorg je haar

Of je ze nu beschouwt als een teken van wijsheid, of gewoon dat je ouder begint te worden, grijze haren zijn een van de eerste tekenen van veroudering, en de meeste mannen zien de eerste daarvan rond de dertig. Blijf echter ver weg van de haarkleurmiddelen! Huidpigmentatie wordt van nature lichter naarmate je ouder wordt. Dus hoe subtiel de beloofde resultaten ook zijn, haarkleuring zal je jeugd niet terugbrengen. 

Er jonger uit blijven zien doe je zo

Haal in plaats daarvan het meeste uit die nieuw verzilverde lokken. Probeer een of twee keer per week een zilvershampoo te gebruiken om grijs haar te ontdoen van koperachtige, gele tinten. Omdat zilvershampoo een paars pigment bevat (en omdat paars tegenover geel op het kleurenwiel staat), neutraliseert het eventuele gele ondertonen in grijs haar.

Pas op met lang in de zon te verblijven

Natuurlijk heb je het al eerder gehoord, en ja, we weten dat het saai is, maar blootstelling aan de zon is de belangrijkste oorzaak van zichtbare veroudering. Niet een van de belangrijkste oorzaken, maar dé belangrijkste oorzaak. Wat betekent dat roken zeker niet goed is voor je huid, maar nooit zonnebrandcrème gebruiken is waarschijnlijk erger.

Een dergelijke crème helpt UV-schade te voorkomen die de veroudering van de huid kan vergroten. Het voorkomt pigmentatie, vertraagt ​​de snelheid van collageenafbraak en vermindert fijne rimpels. Wij raden iedereen aan om een ​​factor 30 of hoger te gebruiken, en om die te verhogen bij frequente blootstelling aan de zon.

Er jonger uit blijven zien

Zorg voor voldoende rust

We weten allemaal dat slaap belangrijk is, al is het maar omdat we ons vaak slecht voelen als we dat niet genoeg krijgen. Maar een goede nachtrust speelt ook een sleutelrol om er jong uit te blijven zien.

Uit een recent onderzoek bleek dat proefpersonen die niet goed sliepen meer tekenen van huidveroudering vertoonden, waaronder fijne rimpels, ongelijkmatige pigmentatie en verminderde huidelasticiteit. Dat komt omdat rust de huid op verschillende manieren helpt te regenereren en zichzelf te herstellen, onder meer door het stimuleren van menselijk groeihormoon, het verminderen van ontstekingen (wat kan leiden tot een droge huid) en het verlagen van de cortisolspiegels van het lichaam (wat kan leiden tot de afbraak van collageen en de vorming van lijntjes en rimpels kan versnellen). Tussen de zeven en negen uur per nacht slapen is het beste. 

Zo kun je er jonger uit blijven zien

Onderhoud je baard

Een teken van fysieke volwassenheid, mannelijkheid en dominantie: haar op het gezicht van een man veroudert hem onmiddellijk – ten goede of ten kwade. Zoals met de meeste dingen in je twintiger jaren, kun je dan wegkomen met een wilde baard, maar als je dertig wordt, en vooral als je veertig bent, zien grote, laten weerbarstige baarden je er ouder uitzien.

Naarmate je ouder wordt, verlies je de definitie in je wangen en kaaklijn, dus als je je baard netjes verzorgd houdt, zie je er minder oud uit.” Een korte baard is het beste, vooral als je grijze haren in je baard hebt, die er dikker uitzien bij langere baarden.

Hetzelfde geldt voor je wenkbrauwen, oor- en neushaar; die allemaal, als gevolg van hormonale veranderingen, de neiging hebben om sneller en dikker te groeien zodra je de middelbare leeftijd bereikt. Bewapen jezelf met het juiste gereedschap: een baardtrimmer en een beetje olie is een goed begin om alles onder controle te houden.

Er vitaler uit blijven zien doe je zo

Je ogen staan ​​misschien bekend als de vensters naar de ziel, maar de huid eromheen heeft een ander doel: iedereen laten weten hoe oud je bent. Samen met de wenkbrauw lijnen zijn kraaienpootjes de eerste rimpels in het gezicht die zich ontwikkelen, en zich al vanaf het midden van je twintiger jaren beginnen te vormen.

Oog crèmes dus. Hoewel ze geen wonderen verrichten, kunnen ze helpen om fijne lijntjes en rimpels te verminderen en je huid er frisser uit te laten zien. Zoek naar een crème met ingrediënten die vocht vasthouden, zoals ceramiden, peptiden en hyaluronzuur. Ingrediënten zoals cafeïne en schors extract kunnen ook helpen de ogen te ontgiften en wallen te verminderen, waardoor ze er helderder en jeugdiger uitzien!

Previous «
Next »