Zundert trappistenbier

  • Menfacts
  • februari 13, 2017
  • Comments Off

Zundert trappistenbier: bier van een abdij

Zundert trappistenbier is voor de echte fijnproever. Het blonde biertje heeft een mooie amber kleur en bevat acht procent alcohol. Het vindt haar oorsprong bij Abdij Maria Toevlucht in Zundert, bij brouwerij De Kievit. Een kleine abdij, waar aandacht voor het product helemaal centraal staat. Volledige toewijding, dat is waar het bij deze abdij om gaat.

Erg populairzundert bier

De naam van het bier zegt het al – het komt van een heuse abdij en draagt daarom de naam trappist in zich. Het bier mag zich trappistenbier noemen omdat het gebrouwen is in een trappistenabdij. Erg speciaal, want er zijn in de hele wereld niet veel trappistenkloosters meer die dit bier brouwen. Dus wel bij De Kievit. Eind 2013 kon er voor het eerst van het biertje geproefd worden en dat was niet aan dovemansoren gericht. Het werd massaal gedronken en het duurde niet lang of het blonde Zundert trappistenbier was al niet meer te krijgen.

Licht kruidig biertje

Gelukkig daarna wel weer, want een bierliefhebber kan niet zonder het proeven van Zundert trappistenbier, dat slechts ééń van de twee trappistenbieren van ons land is, samen met het trappistenbier La Trappe. Zundert trappistenbier heeft een geheel eigen karakter, dat zich onderscheidt van andere bieren. Welk karakter dat is? Het bier kan gerust als weerbarstig omschreven worden. Een authentiek biertje dat licht gekruid smaakt, gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Dit komt de smaak alleen maar ten goede. Het is puur genieten met dit biertje en dat ontdekken steeds meer mensen!

Previous «
Next »