Geweld en vindingrijkheid: de tv serie El Chapo

  • Menfacts
  • januari 25, 2018
  • Comments Off

Sinds enkele maanden is de tv serie El Chapo beschikbaar op de Nederlandse Netflix. El Chapo, de naam zegt het al, draait om het leven van de Mexicaanse drugsbaron El Chapo, die eigenlijk Joaquín Guzmán heet. Als leider van het machtige drugskartel van Sinaloa is El Chapo verantwoordelijk voor het doden van duizenden mensen in zijn eigen land. Toch heeft de gemiddelde Mexicaan, in meer of mindere mate, bewondering en respect voor de drugsbaas. El Chapo is namelijk niet zomaar een van de machtigste kartelbazen van Mexico geworden. Dankzij zijn vindingrijkheid en onbevreesdheid lukt het hem zich keer op keer af te zetten tegen de gevestigde macht. Dit is typisch een serie die je samen met je vrienden of collega’s in één keer uitkijkt, en wel om de volgende redenen.

Het is geen wonder dat er nu een serie gemaakt wordt over het leven van El Chapo. Zijn gestoorde gevangenisontsnappingen en al even spannende smokkelstrategieën vormen een fantastische bron van inspiratie voor bloedstollende verhaallijnen en scènes vol met actie. Als je ziet hoe El Chapo het voor elkaar gekregen heeft tunnels van Mexico naar de Verenigde Staten te laten graven, kun je je ogen nauwelijks geloven. Ook wanneer blijkt dat er drugs de grens over gesmokkeld worden met behulp van ingevroren haaien, denk je “Dit kan toch niet waar zijn?!”. Gelukkig (voor de kijker) zit de serie El Chapo vol met dit soort verrassingen, gekkigheid en creatieve plotwendingen. Bovendien is het acteerwerk van hoofdrolspelers Marco de la O, Humberto Busto en Alejandro Aguilar voortreffelijk.

Hoewel er natuurlijk meerdere films en series bestaan waarbij het allemaal draait om drugs, geld en macht, hebben de makers van El Chapo met hun bijdrage het betreffende genre weer helemaal aan de man gebracht. Producent Univision heeft hard zijn best gedaan om de serie net zo indrukwekkend te maken als zijn tegenhanger Narcos, waarin het leven van de Colombiaanse drugsbaas Pablo Escobar verteld wordt. Aangezien El Chapo nog steeds in leven is, is de serie, hoofdzakelijk op politiek gebied, best gevoelig en erg actueel. Alleen al om deze redenen wint El Chapo het enigszins van Narcos. Escobar leeft immers al lang niet meer.

Wie houdt van listige complotten die zich voltrekken in bizarre omstandigheden, komt bij het kijken van El Chapo zeker aan zijn trekken. Op de Nederlandse Netflix kun je momenteel in twee seizoenen genieten van de avonturen die El Chapo meemaakt. Nodig je vrienden uit voor een gezellig avondje op de bank!

Previous «
Next »