De beste gas barbecues op een rijtje

  • Menfacts
  • juni 28, 2019
  • Comments Off
goede gas barbecues

Lekker barbecueën, welke man houdt er niet van. Iedereen heeft zo zijn voorkeur voor de soort barbecue die je het liefst gebruikt. Sommigen gaan voor houtskool, anderen voor elektrisch, maar je hebt ook nog verschillende gas barbecues. In dit artikel lees je welke De beste gas barbecues zijn, waar je op moet letten bij de aanschaf en wat de voordelen van een goede gas bbq zijn.

De voordelen van gas barbecues en verschillen met houtskool

Er zitten nog al wat verschillen tussen een kolenbarbecue en een gas barbecue. Zo is de kolenbarbecue goedkoper en kun je er hogere temperaturen mee behalen. Toch zitten er veel voordelen aan een goede gas bbq. Zeker wanneer je geen zin hebt om iedere keer in de weer te gaan met aanmaakblokjes of de vraag welke van alle verschillende soorten houtskool voor je bbq nou de beste is. Bij de gas barbecue druk je op een knop en binnen 10 minuten kun je je eerste hamburger bakken. Ook is dit type barbecue gezonder en beter voor het milieu. Je kunt de temperatuur makkelijk reguleren, waardoor je eten niet snel zal aanbranden en meer vitamines van de groentes worden behouden. Ook zitten er in de rook minder fijne deeltjes. Daarnaast is het schoonmaken heel makkelijk. Je hoeft alleen maar de grillplaat en het bakje waar het vet in drupt een sopje te geven. De rest kan zo worden opgeborgen.

De beste gas barbecues

Er zijn een aantal verschillende gas barbecues en de soorten barbecues verschillen vaak ook nog in prijs. Je kunt het in principe zo duur maken als je zelf wilt.

Weber Spirit E3200 Premium GBS

Laten we meteen met de duurste beginnen, de Weber Spirit E3200 Premium GBS. Dit is een zeer goede gas bbq voor € 899. Voorzien van een stoer en strak uiterlijk biedt het kwaliteit en ruimtebesparing door het grote kookoppervlak. Je kunt direct en indirect grillen op het grilloppervlak van 44,5 bij 59,5 centimeter. De bbq beschikt over een elektronische ontsteking. Ook wordt er een warmhoudrek meegeleverd.

Go-Anywhere Gas

Een van de goedkopere soorten gas bbq, is de Weber Go-Anywhere Gas voor € 152,99. Zoals de naam al zegt, deze bbq kun je overal mee naartoe nemen. Hij is gemakkelijk in gebruik en compact. Hij past zelfs in een laadruim van een caravan. Ideaal dus als je op reis gaat. Hij beschikt over een frame met vier poten zodat je hem overal kunt neerzetten. Hij gaat aan door gewoon op de aanknop te drukken en hij heeft een grilloppervlak van 41 bij 25 centimeter. Het grillrooster is van geëmailleerd porselein.

Weber Q1000 Black

Een ander klein model dat je zo kunt meenemen, is de Weber Q1000 Black voor €218. Hij is gemakkelijk aan te sluiten op een gasbusje, zodat je op ieder moment en waar je wilt, kunt barbecueën. Hij is zelfs al binnen 3 minuten warm genoeg om te beginnen.

Grandhall Maxim GTI 4 Built In

Een ander model dat tot De beste gas barbecues behoort, is de Grandhall Maxim GTI 4 Built-in voor € 495 euro. Deze luxe gas bbq heeft een kookoppervlakte van 80 bij 44 centimeter met 2 geëmailleerde gietijzeren grillroosters en 1 geëmailleerde gietijzeren bakplaat. Daarnaast kun je met dit merk allerlei interessante elementen kopen voor uitbreiding om zo je eigen Island Set te maken.

Grandhall Maxim GTI 4 Island Set à 899,-
Previous «
Next »