Echte mannen hebben een boot

  • Menfacts
  • december 18, 2018
  • Comments Off
echte mannen hebben een boot

Een eigen boot bezitten, wie droomde daar als kleine jongen nu niet van? Het voordeel aan ouder worden? Dat er nu eindelijk genoeg geld op de bank staat om er eentje aan te schaffen. Waar wacht je nog op? Echte mannen hebben een boot. Volgende zomer maak je zeker de blits op het strand als je met je boot komt aanvaren!

Sloepjes voor dagtochtjes

Boten bestaan in werkelijk alle mogelijke vormen en formaten: van een simpel sloepje met een buitenboordmotor tot een indrukwekkend driemaster. Met een sloepje vaar je lekker door de grachten van je stad of zoek je de natuur op. De Hollandse Plassen zijn een waar sloepenparadijs voor een dagtochtje. Ook De Friese Meren lokken hopen watersportliefhebbers: heerlijk om even weg te zijn van alle drukte.

Toch niet zo onder de indruk van een rubberbootje en de Nederlandse binnenwateren? Dan heb je het echte werk nodig: een motorboot of een zeilboot voor op zee.

Windkracht of een ronkende motor?

Stel jezelf eerst de vraag hoeveel tijd en geduld je hebt. Grote zeiljachten en sportieve catamarans spreken tot iedereens verbeelding, maar zeilen vraagt best wat ervaring. Verwacht je alvast aan enkele cursussen alvorens je er veilig alleen kan op uit trekken. Navigeren, aanmeren, knopen leggen: in een erkende zeilschool leer je het allemaal. Daarnaast ben je ook geregeld even zoet met het onderhoud van je zeilboot.

De voordelen maken gelukkig veel goed. Niets zo fijn als onbekommerd met wapperende zeilen het water op te gaan. Wil je je toeleggen op meerdaagse zeiltochten? Dan heb je uiteraard een zeilboot met slaapcabines nodig.

Verplicht vaarbewijs

Varen met een motorboot heb je veel sneller onder de knie. Hou er wel rekening mee dat een vaarbewijs verplicht is als je sneller dan 20 km/u wil varen. 40 meerkeuzevragen juist beantwoorden in een van de erkende examencentra en je bent al een vaarbewijs rijker. Met een motorboot ben je meteen minder afhankelijk van de windomstandigheden en kan je altijd lekker gas geven. Dat zal je gezelschap komende zomer zeker waarderen.

Funtubes

Waterskiën wordt ook in Nederland populairder. De nieuwste watersporttrend zijn funtubes. Met deze opblaasbare banden scheur je via een sleeplijn over het water. Funtubes en andere essentiële bootuitrusting koop je bij Nauticgear.nl.

Previous «
Next »