• Homepage
  • >
  • Mannen
  • >
  • Voor het eerst een motor gekocht? Wat komt daar allemaal bij kijken?

Voor het eerst een motor gekocht? Wat komt daar allemaal bij kijken?

  • Menfacts
  • december 19, 2018
  • Comments Off
motor kopen

Eindelijk voor het eerst een motor gekocht? Dat is natuurlijk ontzettend gaaf en het liefst ga je zo snel mogelijk op pad. Er komt echter wel het één en ander kijken wanneer je op een motor wil gaan rijden. Er zijn namelijk wel een aantal dingen waar je goed op moet letten. Bijvoorbeeld omdat het wettelijke verplicht is of omdat het aan te raden is voor je eigen veiligheid. Wij geven je hieronder enkele handige tips. 

Waar moet je volgens de wet aan voldoen?
Wanneer je op de motor wil rijden en jezelf op de weg wil begeven met dit fantastische apparaat zijn er wel een aantal wettelijke voorwaarden waar je aan moet voldoen. Allereerst moet je uiteraard over een motorrijbewijs beschikken omdat je anders simpelweg niet mag rijden. Maar dat is niet het enige. De motor zelf moet aan een aantal regels voldoen. Deze kun je eenvoudig online vinden. Verder is het verplicht om de motor te verzekeren. Anders mag je er namelijk niet op rijden. Tot slot is ook goed om te beseffen dat je niet op een motor mag rijden zonder helm. Dat is natuurlijk in eerste instantie bedoeld voor je eigen veiligheid. Het is echter ook verplicht in de wet. Wanneer je geen helm draagt, mag je niet rijden en krijg je ook een boete. 

Veiligheid
Over veiligheid gesproken. Dat is natuurlijk altijd het belangrijkste. Er gebeuren regelmatig ongelukken met motoren en daarom moet je goed op de veiligheid letten. Dat heeft eerst en vooral te maken met de manier waarop je rijdt. Zorg dat je jezelf altijd aan de maximum snelheid houdt en dat je geen onnodige risico’s neemt. Veel motorrijders zijn geneigd om, zeker als het rustig is op de weg, harder te gaan rijden. Een ongelukje zit echter altijd in een klein hoekje en juist daarom is het aan te raden om zeker in het begin de tijd te nemen om je machine goed te leren kennen. Dat is namelijk erg belangrijk. Ook de motorkleding is erg belangrijk als het om veiligheid gaat. Wanneer je valt, kan het dragen van de juiste kleding je enorm goed beschermen. Kies bijvoorbeeld voor Revit motorkleding bij BikerOutfit wanneer je zeker wil weten dat je lichaam goed beschermd is als je op pad gaat. Deze kleding is namelijk van hoge kwaliteit zodat je niet alleen goed beschermd bent maar ook nog eens lang met de kleding kan doen.

Previous «
Next »