De voordelen van een ovale kamado

  • Menfacts
  • juni 27, 2019
  • Comments Off
ovalen-kamados

Kamado’s, vanwege hun vorm ook wel bekend onder de grappige bijnaam ‘barbecue eieren’ zijn in Nederland nog niet zo bekend. Zeker de ovale kamado ziet men nog niet veel. Maar sinds kort is de kamado bezig aan een flinke opmars in Nederlandse tuinen, waar er tijdens lekkere warme dagen heerlijke gerechten op bereid kunnen worden. Wat is een kamado precies? Wat zijn de voordelen van een ovale kamado ten opzichte van de standaard rondvormige kamado? En welke modellen zijn momenteel hot?

Wat wordt er onder een kamado verstaan?

Wat is een ronde of ovale kamado eigenlijk? Onder een kamado wordt een van oorsprong Japanse barbecue- en grillinstallatie verstaan die een ovale vorm heeft óf een ronde eivorm. De kamado is oorspronkelijk afkomstig uit Japan en werd door de Amerikanen tijdens de Tweede Wereldoorlog als idee overgenomen. Oorspronkelijk was de kamado een ronde houtoven cq. kooloven, maar tegenwoordig zijn ze van keramiek gemaakt en zijn er zowel ronde als ovalen kamado’s op de markt. Het kook- en bakgerei werkt op kolen, die geleidelijk op temperatuur worden gebracht. Meestal wordt een kamado als een soort grote ‘soeppan’ geleverd op een standaard met wieletjes eronder, maar ze worden ook wel ingebouwd in bijvoorbeeld een houten tafel of in een tuinmeubel. Een kamado kan worden gebruikt om nagenoeg alle soorten voedsel mee te bereiden. Feitelijk kun je alle soorten vlees bereiden met een kamado. Je kunt er kip mee braden, groente wokken, voedsel bereiden door slow cooking, vlees barbecueën, mee grillen maar ook soep mee bereiden.

De grootste voordelen van een ovale kamado

Het grootste pluspunt van kamado’s is de multifunctionaliteit van deze bak- en braadapparaten. Met een kamado kan er gebakt, gestoomd, gegrild, gebraden en gekookt worden. Nagenoeg elk soort gerecht kun op deze installatie dus bereiden. Ten tweede ziet een kamado er een beetje flamboyant en erg gezellig uit in de tuin. Een kamado is een echte sfeerverhoger! Een derde pluspunt van een ovale kamado is, vergeleken met de ronde variant, dat je op de ovale kamado uitvoering veel eenvoudig langwerpige stukken vlees te bakken en braden. Denk bijvoorbeeld aan flinke riblappen of lange barbecuestokjes met kip. Op een ronde kamado is er minder plek om dit te doen. Daarom kiezen veel mensen voor het aanschaffen van een ovalen kamado.

Primo Grill Oval Junior All-in-one à €2097,95

Enkele mooie modellen ovalen kamado’s

Ten slotte is een van de voordelen van een ovale kamado het feit dat er een grote keuze is aan modellen, kleuren en soorten. Er is voor elk wat wils te koop. Wat dacht je bijvoorbeeld van het prachtige kamado model Primo Grill Oval Junior All-in-one? Deze luxueuze kamado gebruikt nauwelijks brandstof, is weerbestendig en kan dus het hele jaar buiten blijven staan. Een ander fraai model is de extra grote Primo Grill Oval XL All In One, die geleverd wordt met alle accessoires die je nodig kunt hebben voor vlees bereiden met een ovale kamado.

Primo Grill Oval XL All in One à €2116,75,-

Previous «
Next »