Heerlijke cappuccino maak je zo!

  • Menfacts
  • augustus 31, 2018
  • Comments Off
cappuccino maken

Er is niks beter dan een goede kop koffie om de dag te beginnen. Natuurlijk is koffie zetten niet ingewikkeld: menig mens heeft een geavanceerd koffiezetapparaat met speciale cupjes en heeft binnen enkele seconden een gloeiendhete mok voor zijn neus staan. Voor iedereen die de kant-en-klaar cupjes echter zat is en weer eens een goede, ouderwetse kop koffie wil hebben: hier het recept voor de perfecte cappuccino.

De perfecte cappuccino maken

Sterke koffie

Een goede cappuccino bestaat voor één-derde deel, 75 milliliter, uit sterke koffie. Hiervoor zet je een goede espresso: dit kan met een espressomachine maar ook met bijvoorbeeld een cafetiere. Een cafetière is een glazen pot met metalen filter waar je koffie en heet water in doet. Je laat de koffie even staan en drukt dan de filter omlaag. Wat achterblijft is verse, heldere koffie. Verder kan je zelf een espresso zetten met behulp van een steelpannetje en een zeef. Je doet het water in de steelpan, voeg de koffie toe en begint met roeren. Vervolgens schenk je de koffie door het zeefje heen in de kopjes.

Warme melk

Wat verder essentieel is voor een cappuccino is warme melk. Warm 75 milliliter op in de magnetron of op het fornuis en voeg dit toe aan je espresso. Ook de warme melk is één-derde van de cappuccino, en voor de beste smaak gebruik je volvette melk.

Gebruik een melkopschuimer

Als laatste komt misschien wel het belangrijkste onderdeel. Een cappuccino is niks zonder melkschuim. Voor het perfecte melkschuim pak je 75 milliliter melk. Het met de hand opschuimen van de melk is een tijdrovend klusje, dus hiervoor kan je het beste een Philips melkopschuimer kopen. Met een druk op de knop doet deze melkopschuimer zijn werk In een mum van tijd heb je het perfecte schuim dat je bovenop je koffie kan lepelen.

De finishing touch

Als kers op de taart kan je nog wat cacaopoeder bovenop het melkschuim strooien. Baristas in koffiehuizen maken hier altijd prachtige kunstwerken in. Wil je dit zelf ook kunnen bereiken, misschien zelfs indruk maken op iemand? Moeilijk is het niet! Maak een stencil. Print op wat harder papier (bij voorkeur 160 gram) een sjabloon uit en knip hem uit. Leg je papier bovenop je koffie, strooi met de cacao en verwijder het sjabloon. Indruk maken zal je zeker!

Het is dan wel iets arbeidsintensiever dan het drukken op het knopje van je koffiezetapparaat, maar de smaak is het helemaal waard.

Want zeg het nou zelf: er gaat niks boven een luchtige, perfect gezette cappuccino.  

Previous «
Next »