• Homepage
  • >
  • BBQ
  • >
  • Het barbecueseizoen staat voor de deur: deze verschillende type BBQ’s zijn er

Het barbecueseizoen staat voor de deur: deze verschillende type BBQ’s zijn er

  • Rogier
  • juli 18, 2019
  • Comments Off
elektrische barbecue

 Het barbecueseizoen staat alweer voor de deur en voor sommige mensen is deze stiekem al een beetje begonnen. Wij Nederlanders zijn gek op barbecueën. In de zomer ruik je regelmatig die heerlijke lucht van gebakken vlees en vis. Moet je nog een barbecue aanschaffen? Dan is het verstandig even na te denken welke soort barbecue geschikt is voor jou. Hieronder twee verschillende types barbecues worden toegelicht namelijk de houtskool barbecue en de elektrische barbecue. Ga je voor de houtskool barbecue welke toch echt wel behoort tot de klassieker of ga je voor de elektrische barbecue welke erg gebruiksvriendelijk is. Na het lezen van dit artikel ben jij een stuk wijzer over barbecues en zal je dus sneller de juiste barbecue kopen!

De houtskoolbarbecue

Er zijn talloze houtskoolbarbecues te vinden op de markt. Een houtskoolbarbecue is echter wel een stuk moeilijker te gebruiken. Het vergt kennis en ervaring om met deze barbecue vlees en vis goed te bereiden. Als eerste zul je een keuze moeten maken in je warmtebron, hiervoor heb je drie keuzes. De drie keuzes bestaan uit houtskool, briketten of een mix van deze twee. Het voordeel van houtskool is dat deze sneller brandt en hogere temperaturen bereikt, het nadeel is dat deze temperatuur minder constant is. Je zou een Côte de boeuf dus perfect kunnen grillen met houtskool. Briketten branden langzamer, bereiken een minder hoge temperatuur maar houden zijn temperatuur wel constanter vast. Dit soort warmtebron is dus geschikt als je een langere tijd wilt barbecueën. Met een houtskool barbecue het keuze om direct en indirect te grillen. Het verschil tussen deze twee moet je weten als je een de slag gaat met een houtskool barbecue. Het directe grillen gebeurt boven de kolen en het indirect grillen gebeurt op de plek waar geen kolen liggen zoals aan de zijkant. Een Côte de boeuf gril je eerst indirect door het stuk vlees op temperatuur te laten komen waarna je hem vervolgens op een hoge temperatuur direct grilt.

Elektrische barbecues

Elektrische barbecues zijn een stuk makkelijker om te gebruiken dan een houtskoolbarbecue. Deze barbecue is makkelijk schoon te maken. De barbecue werkt op stroom en is voorzien van een temperatuurregelaar. Er zijn veel verschillende soorten modellen te vinden. Dit maakt dat jij precies de barbecue kunt kopen welke bij jou past!

Previous «
Next »