• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • Moe na een lange werkdag? Bekijk de oorzaken en oplossingen

Moe na een lange werkdag? Bekijk de oorzaken en oplossingen

  • Menfacts
  • augustus 21, 2018
  • Comments Off
moe na een lange werkdag

Na een lange werkdag waarin je hard hebt gewerkt kan het logisch zijn dat je moe bent. Maar is het wel altijd logisch? Wat als er eigenlijk een oorzaak achter ligt (of meerdere) die je kunt aanpakken om met een beter gevoel de werkplek te verlaten? Hier vind je enkele voorbeelden van oorzaken van moeheid.

Ventilatie

Een goede ventilatie is belangrijk voor een gezonde lucht. Bij een teveel aan stof is de lucht niet goed voor je longen. Hierdoor kan je al sneller last krijgen van klachten als hoesten en wellicht benauwdheid. Dit kan ook weer leiden tot moeheid.

Te weinig pauze

Wanneer je langdurig achter een bureau zit zonder voldoende pauze, heb je kans op moeheid en een pijnlijke rug, benen en armen door de statische houding. Zorg ervoor dat je regelmatig in beweging blijft om de bloedsomloop in stroming te houden en je spieren actief houdt. Je kunt al een paar keer de trap aflopen (indien aanwezig) of even een rondje buiten lopen. Of ga enkele keren naar het koffieapparaat, al is het maar om even met collega’s te babbelen.

Houding

Een goede houding is essentieel wanneer je langdurig hier op een werkdag verblijft. Wanner je langdurig in een verkeerde houding zit, zal dit leiden tot vervelende klachten in je polsen, schouders en ook rug. Hierdoor zal je uiteindelijk moe worden en minder goed presteren. Ook word je er thuis niet gezelliger op. Zorg er dus voor dat je een goede houding aanneemt.

De juiste stoel

Naast een goede houding kan het verstandig zijn een goede stoel te kiezen. Hierbij kan je kiezen uit diverse ergonomische stoelen die jouw rug beter kunnen ondersteunen. Ook als je hoger moet zitten voor je werkzaamheden of juist mobieler moet zijn (zoals bij een baan als kapper of tandarts) zijn er stoelen die hier goed kunnen helpen. Neem een kijkje op Albeka.nl voor een stoel die bij jouw werkplek past. Een investering in een goede stoel is een investering in jezelf en ook je werkgever, deze zal uiteraard baat hebben bij een uitgeruste werknemer.

Previous «
Next »