Hoe stel je een bureaustoel goed in voor een man?

  • Menfacts
  • januari 10, 2019
  • Comments Off
gezond aan het bureau

Misschien klinkt dit wel gek als je de titel leest maar probeer minder te zitten dan je nu doet op je bureaustoel. Het is namelijk zo dat in een afwisselende houding werken veel gezonder is dan alleen maar een werkhouding. Probeer dus zoveel mogelijk afwisselend te zitten en te staan.

Naast dat u netjes 8 uur op uw stoel hebt gezeten op uw werk zit je ook nog in je auto naar huis, zit je ook nog thuis aan de eettafel en zit je thuis ook nog ‘s avonds op de bank. Als u dit dus allemaal optelt is het belangrijk om afwisselend te werken op uw werk. Tenslotte is het ook erg belangrijk om een goede bureaustoel te hebben waarbij u in een goede zithouding kunt werken.

Instellen van een bureaustoel

Het is belangrijk om uw ergonomische bureaustoelen goed in te stellen want uw bureaustoel kan nog zo duur en ergonomisch zijn maar wanneer u er niet goed in zit schiet het nog niet erg op. Wij geven u hieronder 3 tips om uw bureaustoel goed in te stellen.

  • Het is belangrijk om bij aanvang te starten met uw knieën. Uw knieën moeten in een hoek van 90 graden staan. Zorg er ook voor dat uw knieholtes een klein beetje ruimte hebben zodat uw bloedvaten niet afgekneld worden.
  • De hoogte van uw zitting is dus bepaald door uw knieën. Daarna kunt u uw armleuningen instellen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de armleuningen op een hoogte waardoor uw arm erop kan liggen zonder dat uw schouder trekt of iets dergelijks. Het is dus belangrijk dat uw schouder voldoende rust en zo min mogelijk wordt belast.
  • Tenslotte de rugleuning. Veel mensen die op een bureaustoel werken hebben de neiging om te gaan liggen in de stoel en een beetje te gaan hangen. Vaak wordt gezegd dat dit slecht is voor je rug maar wanneer uw de vorige 2 stappen goed hebt uitgevoerd hoeft dit helemaal geen probleem te zijn

Wel is het dan belangrijk dat de hele rugleuning uw rug bedekt. Ook moet de rugleuning goed mee bollen met de kromming van uw rug. Dus alleen in een perfecte zithouding kunt u nog een beetje hangen ook.

Beweging

Voor veel beweging op de werkvloer kunt u er ook voor kiezen om veel dingen staand te doen zoals vergaderen bijvoorbeeld. Wanneer u dit nu niet zo ziet zitten is het misschien handig om eens een keer voor een zit-sta bureau te kijken. Kijk voor meer informatie over kantoormeubels op officetopper.be

Previous «
Next »