Waarom jij ook kunstgras in de tuin moet leggen!

  • Menfacts
  • Juni 26, 2019
  • Comments Off
kunstgras

De kwaliteit van kunstgras heeft in de afgelopen jaren enorme sprongen gemaakt en is nog beter geworden dan dit gras al was. Voor veel particulieren en bedrijven zijn de pluspunten van een kunstgras mat inmiddels groot genoeg om ook te kiezen voor dit type grondbekleding. Maar waarom is het leggen van een strakke kunstgras mat zo’n goed idee? In dit artikel lees je alles over de vele en soms onverwachte voordelen van kunstgrasmatten.

1. Geen bruine en lelijke plekken meer in de tuin

Een gazon zonder bruine grassprieten en kale plekken, wie droomt er niet van? Met een kunstgras mat ben je op dit vlak meteen klaar, want kunstgras wordt niet bruin en is slijtvast. Je hoeft dus niet bang te zijn voor lelijke plekken op jouw gazon of balkon.

2. Weinig werk aan de winkel

Wie kiest voor een kunstgrasmat maakt het zichzelf een stuk gemakkelijker. Het maaien, besproeien, verticuleren en bemesten van gras hoort voortaan tot de verleden tijd. Je hebt dus geen werk aan kunstgras, terwijl de mat er wel altijd pico bello bijligt. Lekker toch?

3. Een grasmat die lang meegaat

Grasmatten gemaakt van kunststof zij neen duurzame keuze. Gemiddeld gaan kunstgrasmatten zonder noemenswaardige problemen minstens 12 jaar mee, tot wel 25 jaar bij grasmatten van superieure kwaliteit.

4. Veel keuze aan soorten en ook kleuren

Een mooi pluspunt van kunstgras is dat dit grastype in allerlei stijlen en kleuren verkrijgbaar is. Zo kun je een dikke kunstgrasmat kiezen als er door jouw kinderen veel op gespeeld wordt, terwijl dunne matten juist geschikter zijn voor op het balkon. Variatie is er ook qua poolhoogte. Wil je kort gras, bijvoorbeeld geschikt voor op een voetbalveld, dan is dat een optie. Langer gras kan in de tuin juist weer mooier zijn. Dan kies je voor een wat grotere poolhoogte. Bij veel aanbieders kun je van tevoren samples bekijken, dus je hoeft niet per se op het oog te kiezen, maar kunt grassoorten thuis vergelijken of bij het bedrijf zelf.

5. Sterk materiaal

Een van de fijnste kenmerken van kusntgras is dat je met sterk en krachtig materiaal van doen hebt. De glijbaan van jouw kids, het kinderspeelhuisje of het zwembad kun je gewoon op het gras laten staan zonder dat het gras beschadigt.

Previous «
Next »