Bavette bereiden op de bbq

  • Menfacts
  • juni 26, 2019
  • Comments Off

Bavette op de bbq, je hoort waarschijnlijk niet vaak dat iemand het doet, maar het eindresultaat is echt fantastisch. Ga eens een keer niet voor de standaard hamburger of speklap voor op de barbecue en kies juist voor bavette van de barbecue. Bavette was lange tijd een ondergewaardeerd stukje vlees. Volkomen onterecht en gelukkig is daar verandering in gekomen. Bavette wordt steeds populairder. Niet zo vreemd, aangezien het een mals stuk vlees is met een volle steaksmaak.

Bavette maken op de bbq

Bavette bereiden op de bbq vraagt wel om enige expertise. Het is belangrijk om het vlees rare tot maximaal medium te bakken. Anders heb je kans dat het vlees niet meer mals is. Zit er vet op de bavette? Laat dat gewoon zitten. Dat bakt wel weg tijdens de bereiding en zorgt juist voor een mals stukje vlees.

Bavette bbq recept

Je kunt bavette op verschillende manieren klaarmaken. Smeer het vlees bijvoorbeeld in met een heerlijke marinade of bestrooi hem met alleen peper en zout. Op zoek naar een lekker recept? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Ingrediënten (voor 4 personen)
– Bavette, 150 tot 200 gram per persoon
– 3 limoenen uitgeperst
– 1 sinaasappel uitgeperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook fijngehakt
– Halve theelepel gemalen komijn
– Halve theelepel chilipeper
– Peper en zout

Bereiding bavette van de barbecue

Voordat het vlees op de bbq gelegd kan worden, moet het eerst een uur in de marinade liggen. Begin daar dus tijdig mee. Om de marinade te maken, meng je alle ingrediënten door elkaar. Leg de bavette op kamertemperatuur in de marinade. Hierna kun je de barbecue aan gaan steken tot een temperatuur van 220 graden. Temperatuur bereikt? Tijd om de bavette erop te leggen. Dit hoeft slechts heel kort, tot het vlees een kerntemperatuur van ongeveer 52 graden heeft. Het vlees is dan medium rare gebakken. Snijd tot slot het vlees dwars op de draad in dunne plakken. Lekker om te serveren met bijvoorbeeld een frisse salade en wat zoete aardappelfrietjes. Ohja, en niet te vergeten een koud blond biertje natuurlijk.

Voor je het weet wil je niets anders meer dan bavette van de barbecue. Je bent gewaarschuwd!

Previous «
Next »