De perfecte kippenvleugels van de bbq

  • Menfacts
  • juni 26, 2019
  • Comments Off

In de wintermaanden ga je misschien nét wat vaker naar de KFC omdat je trek hebt in fingerlicking good chickenwings. Maar nu met de zomer in aantocht hoeft dat voorlopig niet meer. Je kunt nu je eigen fingerlicking good chickenwings bbq maken want ja, het bbq seizoen is begonnen.
Maar hoe bereik je nu die perfecte kippenvleugels van de barbecue? Dat gaan wij jou haarfijn uitleggen, want laten we eerlijk zijn, een BBQ organiseren zonder dat je buffalo kippenvleugels op tafelzet kan toch niet?

Kippenvleugels van de bbq benodigdheden

Om de perfecte kippenvleugels van de bbq te serveren moet je bij het begin beginnen: De marinade. De voorkeur voor de marinade kan voor iedereen weer anders zijn. Wil je de wings kruidig, mild of juist pittig? Gezien je ze later ook nog in wat saus onderdompelt is een middenweg het beste. Volg het onderstaande recept dat gebaseerd is op 100 gram chickenwings:
-8 eetlepels olijfolie
-8 eetlepels verse citroensap
-1 theelepel zout
-halve theelepel versgemalen zwarte peper
-halve theelepel cajun kruiden
-1 theelepel paprika poeder

Laat de bbq chickenwings even marineren

Mix de bovenstaande ingrediënten met de kip en laat deze minstens 20 minuten in de koelkast marineren. Als je de kans hebt om dit overnight te laten staan is dit natuurlijk altijd beter.

Bakken maar!

Wanneer je klaar bent om de gemarineerde kip te bereiden zet je de barbeque aan 210 gr.C (directe en indirecte zone). Leg de buffalo kippenvleugels op de grill en laat deze met de deksel gesloten 15 tot 20 minuten garen. Draai deze op de helft van de tijd een keer om zodat ze aan beide kanten goed kunnen garen en je rondom een heerlijk gril randje krijgt.

Zo maak je Fingerlickin’ Good Buffalo Chicken Wings

Terwijl de Buffalo kippenvleugels grillen maak je de saus waar in je ze onderdompelt zodat ze lekker sticky en fingerlicking good worden!
Smelt in een pan wat roomboter en mix hier barbeque saus door. Voeg naar smaak kruiden toe zoals peper, zout, paprikapoeder en extra chillivlokken als je van spicy houd. Haal de gegrilde wings van het vuur en dompel ze door de saus. Leg ze vervolgens terug op het vuur en laat ze nog 3-5 minuten goed doorgaren. De saus zal door de gril wat karameliseren en er een echte ‘burned taste’ aan geven. Haal ze na 3-5 minuten van de gril en laat ze nog 5 minuten afkoelen. Zo kan de saus goed settelen en zullen de wings extra sticky worden. Pak er een ijskoud glas bier bij en je hebt een heerlijke snack!

Geniet van jouw zelfgemaakte kippenvleugels van de bbq!

Previous «
Next »