De mooiste ballonvaarten in Nederland

  • Menfacts
  • september 14, 2020
  • Comments Off
mooiste ballonvaart van Nederland

Ontdek met een ballonvaart de allermooiste plekjes van Nederland

Wedden dat je altijd vol bewondering naar boven kijkt wanneer je een luchtballon ziet? Misschien staat een ballonvaart wel op je bucketlist. Volkomen terecht! Niets is namelijk mooier dan vanuit de lucht de omgeving te bewonderen. Nederland vanuit de lucht in een luchtballon verkennen, is een unieke belevenis. De zon en de wolken geven het landschap vaak iets magisch en de vergezichten zijn fascinerend. De mooiste ballonvaarten in Nederland kun je boeken via diverse aanbieders, maar wat zijn nou echt de allermooiste plekken om overheen te zweven? We geven je graag de highligts per provincie.

De mooiste ballonvaarten in Nederland per provincie:

Ballonvaarten in Friesland

Friesland is misschien wel de meest geweldige provincie voor het maken van de mooiste ballonvaart Nederland. Heerlijk zachtjes zweven over de Friese meren, sloten, vaarten en kronkelende wateren. Er is kans op zicht op de Waddenzee en de waddeneilanden zijn ook vaak goed te zien. Kijk naar de miniatuur pittoreske dorpen die onder je voorbij glijden. In Joure wordt er jaarlijks een ballonfeest georganiseerd, niet voor niets natuurlijk.

Ballonvaarten in Groningen

Vanuit de luchtballon ervaar je direct de landelijke sfeer, de kleine dorpjes en de vele watertjes en watersportlocaties die rondom Groningen liggen.

Nationaal park het Lauwersmeer is het bekendste natuurgebied van Groningen, de thuisbasis voor vele bijzondere planten en vogels. Vanuit de lucht zie je hoe prachtig het gebied de Drentsche Aa is en hoe de gelijknamige beek zich in het gebied vertakt. Met een beetje geluk zie je ook de Waddenzee en de Waddendijk.

Ballonvaarten in Zeeland

Zwevend over Zeeland weet je waarom Nederland een waterland is. Het lijkt alsof je boven een landkaart hangt. Bewonder de Deltawerken vanuit de lucht en ervaar volgens zeggen een van de meest unieke en mooiste ballonvaart Nederland.

Ballonvaarten in Utrecht

Vanuit de lucht zie je pas echt hoe veelzijdig Utrecht is. Spot al zwevend over de Utrechtse Heuvelrug wilde dieren. Geniet van de Vinkeveense plassen, heuvels, bossen en landerijen. Onderweg kom je ook een aantal kastelen tegen en het karakteristieke veenweide gebied van het groene hart.

Ballonvaarten in Gelderland

Een van de natuurlijkste provincies is Gelderland met het immense en adembenemende Nationaal Park de Hoge Veluwe. Geniet van de stilte beneden je en rondom je heen.

Ballonvaarten in Limburg

Van bovenaf herken je het ongekend rijke verleden van Limburg dat terugvoert naar de Romeinen zoals kastelen, kerkjes en diverse landhuizen. Alleen deze provincie heeft een heuvelachtige karakter. Rondom het drielandenpunt in het uiterste Zuiden kun je Duitsland en België goed zien.

Ballonvaarten in Overijssel

Overijssel is veelzijdig. Je zult weilanden, beekjes en molens zien. Maar ook de IJssel, natuurpark de Weerribben en Giethoorn maken een ballonvaart over deze provincie een afwisselende belevenis. Is dit voor jou een van de mooiste ballonvaarten Nederland?

Ballonvaarten in Brabant

Deze vlakke provincie bestaat voornamelijk uit zandgebieden, landerijen, bossen, veen en heide. De Maas is van bovenaf prachtig. Volgens ballonvaarders een ideaal tochtje en een van de mooiste ballonvaarten in Nederland.

Ballonvaarten in Zuid Holland

mooiste ballonvaart nederland

Tulpen horen bij Nederland. Wie van kleurenpracht houdt moet beslist boven deze provincie ballonvaren. De bloeiende bollenvelden zijn van bovenaf betoverend mooi. Gewoon een van de mooiste ballonvaarten Nederland.

Ballonvaarten in Noord Holland

Zonder meer een provincie voor een schitterende ballonvaart. Toch hoor die in dit rijtje eigenlijk niet thuis omdat dit ook de provincie is waar de kans het grootste is dat een geplande ballonvaart wordt gecanceld vanwege Schiphol of windstromen van af het IJsselmeer en de zee. Mocht je trip toch doorgaan dan beloont het water van het IJsselmeer je bij zonsondergang of zonsopgang met een prachtige gouden gloed.

Wat vind jij de mooiste ballonvaart Nederland?

Previous «
Next »