De beste cardio om kilo’s te verliezen

  • Rogier
  • augustus 8, 2019
  • Comments Off

Afvallen door cardio is een van de beste manieren om overtollige kilo’s kwijt te raken. Je kunt op verschillende manieren en intensiteitsniveau’s afvallen door cardio training. Een training van lange duur en lage intensiteit, zoals een uur op de crosstrainer staan, is voor veel mensen bewezen effectief. Ook is er een methode waarbij je kortere tijd traint met een hoge intensiteit. Je kunt dus zelf de vorm van cardio kiezen die in jouw agenda past.

Verschillende soorten cardiotraining

Als je wilt afvallen is het belangrijk om een cardiotraining te kiezen die je leuk vindt of die je gemakkelijk afgaat. Dit hou je langer vol waardoor je met meer gemak kilo’s kwijtraakt. Hoeveel cardio per week om af te vallen hangt onder andere af van hoeveel je eet. Cardio is een manier om een calorietekort te creeëren. Zodra je minder eet dan je verbrand verlies je gewicht. Het valt aan te raden om te beginnen met 3 keer per week een cardiotraining om extra calorieën te verbranden. De lengte van de training hangt af van de intensiteit. Zo verbrand je met zwemmen 6 calorieën per kilo dat je weegt per uur. Bij een gewicht van 80 kilo verbrand je dus 480 calorieën in een uur zwemmen. Als je wilt afvallen door hardlopen verbrand je bij een gemiddelde snelheid van 11 kilometer per uur 920 calorieën.

Cardio afvallen buik

Het is belangrijk om je hele lichaam te trainin om buikvet te verliezen. Als je hier het meeste vet hebt zitten is het ook de plek waar je het laatst vet verliest. Specifieke cardio afvallen buik bestaat dus niet. Wel kun je kiezen voor cardio waarmee je zoveel mogelijk calorieën en vet verbrandt. HIIT, oftewel High intensity interval training, is hiervoor een uitstekende training. Periodes van hoge intensiteit worden afgewisseld met rust. HIIT is goed voor de conditie en neemt minder tijd in beslag dan traditionele cardio. Hoeveel cardio per week om af te vallen je nodig hebt ligt tussen de 2-4 keer per week. Wissel de training af met afvallen door hardlopen voor de beste resultaten. Bouw rustig op totdat je 5 dagen in de week actief bent. Vergeet ook niet om je rust te pakken zodat je spieren kunnen herstellen.

Previous «
Next »