• Homepage
  • >
  • BBQ
  • >
  • De lekkerste gemarineerde speklappen voor op de barbecue

De lekkerste gemarineerde speklappen voor op de barbecue

  • Menfacts
  • juni 1, 2017
  • Comments Off

De zomer komt er weer aan en dus de tijd van tuinfeesten, barbecueën en braden. Een heerlijk recept voor het warme zomerweer zijn gemarineerde speklappen voor op de bbq. Natuurlijk kun je gemarineerde speklappen op meerdere manieren bereiden en variëren met lekkere en verrassende marinades.

Een succesformule voor het maken van gemarineerde speklappen voor op de bbq is deze simpele, maar zalige marinade op basis van kerriepoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout, peper en ketjap. Je gemarineerde speklappen krijgen een exotisch tintje en bakken in tien minuten heerlijk gaar op de goed verhitte barbecue. Meng een halve lepel kerriepoeder, een halve lepel knoflookpoeder en een halve lepel paprikapoeder met een grote scheut ketjap manis op een diep bord. Je kunt peper en zout naar smaak toevoegen. Drapeer de speklappen in de marinade en rooster ze daarna heerlijk bruin op de barbecue. Je zult versteld staan van de lekkere smaak en de aanstotelijke geur. Je kunt eventueel aluminiumfolie gebruiken om te voorkomen dat het vet uit de speklapjes loopt, vlam vat en aanbrandt. Aangebrande speklappen smaken uiteraard minder lekker en zijn slecht voor de gezondheid.

Natuurlijk zijn er meerdere recepten voor lekkere gemarineerde speklappen te bedenken. Probeer eens gemarineerde speklappen naar Javaans recept. Marineer de speklappen met een eetlepel kerrie, drie eetlepels ketjap manis, een eetlepel grove mosterd en een eetlepel olijfolie. Laat de marinade minstens een uur intrekken. Leg de gemarineerde speklappen dan op de barbecue en laat ze voorzichtig garen. Probeer ze ver van de hittebron te houden, zodat ze geen vlam vatten. Als dit moeilijk is, is aluminiumfolie opnieuw een mogelijke oplossing. Braad de speklappen geleidelijk gaar en zorg ervoor dat je ze voldoende omdraait om verbrand vlees te voorkomen. Deze Javaanse speklappen smaken heerlijk met ui of appel en zijn ook goed te combineren met stokbrood, gepofte aardappelen of frietjes.

Veel kookplezier met deze zomerse barbecue recepten. Alvast een fijne zomer!

Previous «
Next »