• Homepage
  • >
  • Mannen
  • >
  • Grootste badmode trends voor heren voor de zomer van 2023 

Grootste badmode trends voor heren voor de zomer van 2023 

  • Rogier
  • juni 28, 2023
  • Comments Off
Grootste badmode trends voor heren voor de zomer van 2023

Of je het nu leuk vindt of niet, trends doordringen elk hoekje en gaatje van de modewereld, ook die van herenkleding. Op het strand ben je zelfs niet veilig voor ze. Mode fluctueert van jaar tot jaar, ook aan de rand van het zwembad, net zoals op het droge, en als jij het type man bent dat niet gezien wil worden in de zwembroeken van vorig seizoen, wat is dan een beter moment dan nu om te kijken naar de grootste badmode trends voor heren van dit jaar? 

Ga je deze zomer naar een strand of zwembad, dan zul je een aantal belangrijke thema’s zien in de stijl van zwembroeken die mannen dragen. Zoom lijnen kruipen omhoog, kleuren worden feller en er is meer dan één opvallende print die de zwemplekken ter wereld stormenderhand verovert. Het is tijd om je oude zwembroek te dumpen en de boardshorts weg te gooien, want dit zijn de belangrijkste badkleding trends die het waard zijn om op dit moment te weten. 

Korte shorts

Waarom nog steeds lange zwemshorts dragen? Als de zon schijnt, is het toch logisch om je huid zo veel mogelijk lucht te geven. Dat is slechts een van de vele redenen waarom boardshorts die tot de knieën strijken uit zijn en binnenbeenlengtes van vijf centimeter en minder in zijn. Korte shorts zijn beter voor je kleurtje, superieur als het gaat om koel blijven, en ze zijn ook comfortabeler. Wie anders beweert is ofwel een surfer uit 2005 ofwel een leugenaar. Pas echter op dat je niet te kort gaat met je zwembroek in 2023. Prachtig gebronsde dijen zien er goed uit, openbare onfatsoenlijkheid niet. 

Donnay Zwemshort
Donnay zwemshort
Trendyol korte zwemshort
Trendyol korte zwemshort
Fila Zach Zwemshort
Fila Zach zwemshort

Flower Power op het strand en aan het zwembad

Bloemenpatronen? Op zwemkleding voor heren? Hoewel het misschien niet bepaald het belangrijkste nieuws is, zijn bloemenpatronen zo populair als ze ooit zijn geweest, en er zijn tal van opvallende variaties om naar te kijken. Dit seizoen draait het allemaal om abstracte patronen en felle kleuren, hoewel er veel donkere bloemen opties zijn voor degenen die iets subtielers willen. 

State of Art - Zwemshort
State of Art – Zwemshort
Beachlife Tropical Blue zwembroek
Beachlife Tropical Blue zwembroek

Badmode trends voor heren: Beach To Bar zwembroeken

Stijlvolle zwembroeken, die je ook als korte broek kunt dragen, veranderden alles toen ze voor het eerst verschenen en vandaag de dag zijn ze relevanter dan ooit. Veel mensen hebben het grootste deel van de afgelopen twee jaar rondgehangen in joggers en flodderige T-shirts, dus elke gelegenheid om je te goed te kunnen kleden moet met beide handen worden aangegrepen… zelfs naar het strand gaan. Ook hier zijn tal van bloemen opties beschikbaar als je twee vliegen in één klap wilt slaan, of je wilt vasthouden aan een eenvoudige blok kleur om het potentieel van strand tot bar short te maximaliseren. 

Nike Swim 7 VOLLEY SHORT
Nike Swim 7 VOLLEY SHORT
JACK&JONESHeren Zwembroek
Jack & Jones zwembroek
Scratched Shiwi Palm Zwembroek
Scratched Shiwi Palm Zwembroek

Een van de zwemtrends bij mannen badmode in 2023: patronen

Ingewikkelde abstracte patronen zijn enorm populair onder badkleding deze zomer. We hebben het over all-over prints die wat kleur toevoegen aan je vakantiegarderobe. Als je te verlegen bent om met patronen te experimenteren, zou dit de perfecte gelegenheid kunnen zijn om het toch te proberen. Zwemshorts zijn tenslotte een van die zeldzame kledingstukken waar vrijwel alles in kan. Strepen? Zeker. Polka stippen? Zeker. All-over palmboomprint? Waarom niet!

badmode trends voor heren
Scotch & Soda zwembroek

Gedurfde zwemkleding voor heren

Als je het ons vraagt, zijn ingetogen zwemshorts een gemiste kans. Pittige blokkleuren zijn dit jaar een grote badkleding trend, met zomerse kleuren zoals oranje en geel als twee van de meest populaire. Een ding om in gedachten te houden bij deze trend is de huidskleur. Heldere kleuren kunnen een bleke huidskleur doen verdwijnen, dus kijk welke soorten tinten het beste werken voor jouw specifieke huidskleur voordat je de sprong waagt. 

Shiwi - Zwembroek
Shiwi – Zwembroek
Zwembroek Puffins
Zwembroek Puffins

Badmode trends voor heren: retro badmode voor heren

De silhouetten uit de jaren zeventig kruipen de laatste tijd weer terug in de herenkleding trends, met wijd uitlopende jeans, vesten en coltruien die allemaal hernieuwde belangstelling genieten. Maar het stopt niet daar en gaat verder bij het zwembad, want deze zomer vindt de revival van de jaren 70 ook zijn weg naar de wereld van badkleding. Denk aan korte, sportieve en zijstrepen. Bonuspunten ook voor contrasterende biezen.

Björn Borg - Swim Shorts Retro
Björn Borg – Swim Shorts Retro
Urban Classics Zwemshorts
Urban Classics Zwemshorts
Superdry Heren Surf
Superdry Heren Surf

Geometrische patronen

Op zoek naar iets anders dan de beproefde bloemen- en tropische prints? Zoek niet verder dan de nieuwste zwemshorts met geestverruimende geometrische prints. Veel merken hebben dit seizoen een aantal geweldige opties, dus bekijk ze eerst als je erover denkt om mee te doen aan de trend. 

Beco Zwemshort
Beco Zwemshort

Minder is meer

Je hoeft natuurlijk geen korte broek te dragen die versierd is met vreemde en prachtige patronen om er goed uit te zien op het strand. Gestripte zwemshorts met minimale branding in subtiele kleuren zijn nog steeds even relevant als altijd en blijven de go-to-stijl voor mannen die het graag rustig houden. Kijk uit naar een ruime snit en ingetogen look die zowel in als buiten het zwembad goed werkt. Blijf bij veelzijdige kleuren zoals marineblauw, zwart en groen om er het meeste uit te halen.

PUMA SWIM MEN MID SHORTS
PUMA SWIM MEN MID SHORTS
1-pack zwembroek + boxershort
1-pack zwembroek + boxershort
Ramatuelle Zwemboxer
Ramatuelle Zwemboxer

Lees ook: Modieus op vakantie? Wat pak je in?

Previous «
Next »