Classics; Snatch

  • Menfacts
  • september 29, 2017
  • Comments Off

De klassieker Snatch

Een komische gangsterfilm uit 2000 die zich afspeelt in Londen is de film Snatch. Het is dus geen heel recente film, maar dat maakt hem zeker niet minder leuk. Snatch is geregiseerd door de Britse filmmaker en scenarioschrijver Guy Ritchie. Na het debuut ‘Lock, stock and two smoking barrels’ is Guy Ritchie met zijn volgende film aan de slag gegaan en daar is Snatch uit komen rollen. De film krijgt goede beoordelingen en voor veel mensen is het een klassieke film. Ben jij benieuwd waar de film over gaat? Lees dan snel verder.

Verhaallijn Snatch

De film speelt zich af in de onderwereld. Een groep criminelen heeft het voorzien op een diamant, een 86-karaats welteverstaan. De groep overvalt een diamanthandelaar in Antwerpen, waarna één van de bendeleden, de gokverslaafde Franky Four Fingers, de diamant meeneemt naar Londen. Franky wil uiteraard de diamant weer doorverkopen, maar een val om hem weer te beroven is snel gezet. Drie mannen en een hond krijgen de diamant in handen. Daarnaast zijn er ook de mannen Turkish en Tommy die hun eigen illegale zaakjes hebben, zij zijn onder andere werkzaam in het illegale bokscircuit. Daar verdienen ze grof geld mee, maar wanneer een bokser van hun binnen no time knock out geslagen wordt door een zigeuner uit Ierland, verandert dat in één klap. Heel Londen kan alleen nog maar denken aan speelgoed dat piept, caravans en natuurlijk een blinkende diamant.

Acteurs en een korte review

Onder andere de acteurs Brad Pitt, Vinnie Jones, Alan Ford en Benicio del Toro hebben een rol in de film Snatch. Er lopen als het ware twee verhaallijnen door elkaar heen die uiteindelijk samenkomen. De film is zeker niet saai, integendeel zelfs. Er zit veel tempo in de film en met voldoende humor is het een leuke en meeslepende film.

Previous «
Next »