De juiste autobanden maken het verschil bij elke auto

  • Menfacts
  • juli 19, 2018
  • Comments Off

De gemiddelde automobilist besteedt regelmatig tijd aan de auto. Eens in de week moet de auto goed gewassen worden en moet het interieur gereinigd worden. Er zijn veel minder automobilisten die met regelmaat de bandenspanning controleren, al zijn er wél veel mensen die weten dat dit belangrijk is. De prestaties die op het bandenlabel vermeld staan, worden namelijk alleen behaald na de inrijdtijd van de banden mits de bandenspanning in orde is. Doorrijden met een te lage of te hoge bandenspanning zorgt overigens niet alleen voor slechtere prestaties zoals een hoger brandstofverbruik en minder grip op nat wegdek. Een te hoge of lage spanning zorgt ook voor veel slijtage aan de banden. Waar moet je op letten wanneer je van autobanden veranderen wilt wanneer de huidige banden versleten zijn?

Wat is belangrijk bij het kiezen van autobanden?

Laten we direct een misverstand uit de wereld helpen: de beste autoband bestaat niet. De keuze voor een autoband is namelijk volledig afhankelijk van de auto die je rijdt, de eisen die je stelt en het budget dat je hebt voor het aanschaffen van nieuwe banden. Je begint met het kijken naar de eisen die je auto stelt aan de banden die gebruikt worden. Een SUV of een andere grotere auto heeft sterkere banden nodig dan een Opel Corsa bijvoorbeeld. Let ook goed op de afmetingen van de band.

Je vindt de huidige bandenmaat aan de buitenzijde van de banden die nu op de auto gemonteerd zijn. Weet je eenmaal welk soort banden je nodig hebt, dan kijk je naar de eigenschappen op het bandenlabel (deze wordt direct getoond bij elke band op www.bandenjager.nl). Je vindt de grip op nat wegdek, het geluidsemissieniveau en het brandstofverbruik direct op het label. Aan de hand hiervan kun je de banden naast elkaar leggen en kiezen welke band de beste prijskwaliteitverhouding heeft én die binnen jouw budget valt.

Spelen de merken nog een grote rol tegenwoordig?

Er is lange tijd gewaarschuwd voor de banden die uit China kwamen. Tegenwoordig is het nog steeds zo dat je op moet letten bij het kiezen van de banden voor je auto. Wanneer je ervoor kiest om eerst te kijken naar het bandenlabel en de prestaties van de band en aan de hand van deze informatie gaat vergelijken, wordt het kiezen een stuk makkelijker. Alle autobanden die op de Europese markt verkocht worden, moeten wettelijk voorzien zijn van een bandenlabel.

Previous «
Next »