Mobility of the future: de laatste trends in elektrisch rijden

  • Menfacts
  • October 23, 2018
  • Comments Off

Dat design en technologie hand in hand gaan, is inmiddels algemeen bekend. Ontwikkelingen op het gebied van design zijn binnen de kortste keren terug te zien in de laatste technologische snufjes. Ook auto’s mogen hierbij niet vergeten worden. Het is dan ook niet gek dat Renault op de Dutch Design Week te vinden is. Als partner van deze innovatieve week vindt Renault het ontzettend belangrijk dat ook auto’s meegaan met de laatste trends. Sterker nog: al sinds 1898 is Easy Life de grote identiteit van dit merk. Elektrisch rijden hoort helemaal bij deze filosofie thuis.

Waar het idee van elektrische voertuigen vroeger nog vrij abstract was, zijn er inmiddels meer dan 100.000 van deze (semi-) elektrische auto’s op de weg te vinden. Dat is zelfs een verdubbeling sinds 2014. Het is dus duidelijk dat dit een trend is die blijft. Daarom hoort een elektrische auto van Renault helemaal thuis bij de Dutch Design Week 2018. Deze week draait namelijk helemaal om innovatie, mobiliteit en laat zien hoe nieuwe technieken ons dagelijks leven een stuk makkelijker en comfortabeler kunnen maken.

Wat zijn de trends op het gebied van elektrisch rijden?

Ondanks dat elektrisch rijden nog erg jong is, zijn er zelfs nu al nieuwe trends die de wereld van elektrische auto’s steeds meer veranderen. Een goed voorbeeld hiervan is de Renault ZOE. Deze auto staat bekend om zijn grote actieradius, waardoor je moeiteloos lange afstanden af kunt leggen zonder tussendoor op te laden.

Ook het grote aantal laadpalen in Nederland en Europa zegt iets over de groeiende trend. De laadinfrastructuur wordt steeds uitgebreider en laadpalen kunnen steeds beter en effici├źnter opladen. Dat geldt helemaal voor de Renault ZOE, want met deze auto is het mogelijk om altijd het optimale vermogen van een laadpaal te gebruiken.

Een van de grote voordelen van elektrisch rijden is natuurlijk de milieuvriendelijkheid. Minder uitstoot zorgt voor een groenere planeet, dus wie elektrisch rijdt draagt zijn steentje bij. Bovendien is de bijtelling bij elektrische auto’s aanzienlijk lager. Elektrisch rijden is dus voordelig voor de natuur, maar ook voor jou.

De laatste trend is de groei van het aantal leases en deelauto’s. Steeds minder mensen hebben de behoefte om hun auto zelf te kopen en maken daarom gebruik van innovatieve constructies. Dit maakt autorijden ook nog eens veel voordeliger, dus tel uit je winst!

Previous «
Next »