De perfecte mojito!

  • Menfacts
  • oktober 23, 2018
  • Comments Off
mojito mixen

Het creëren van een perfecte cocktail is een ware kunst. Met een perfecte mojito kun je dan ook een onuitwisbare indruk maken op een feestje, etentje of date night. Ben je benieuwd hoe je die mojito binnen een handomdraai in elkaar shaket? Hieronder lees je alles wat je moet weten om een heerlijke én professionele mojito te creëren!

Kies voor kwaliteit

Het maken van een mojito is in feite heel simpel. Kort samengevat is het enige wat je moet doen muntblaadjes, limoensap, suikersiroop, bruiswater, witte rum en ijs door elkaar mixen. Het grote verschil kun je echter maken met de kwaliteit rum die je gebruikt. Met een kwalitatief goede rum zal je mojito al snel een stuk beter smaken. Let er wel op dat je niet te veel rum gebruikt, daarmee verstoor je de mengverhoudingen en zal de frisse smaak verloren gaan.

Maak gebruik van professionele materialen

In principe heb je niet veel nodig voor het maken van een perfecte mojito. Je kunt de ingrediënten shaken met een speciale cocktailshaker, maar ze ook simpelweg door elkaar roeren. Wat wel verschil kan maken is of je ijsblokjes of gestampt ijs gebruikt. Gestampt ijs staat een stuk professioneler, en zorgt er voor dat je mojito echt goed koud is. Maak je regelmatig cocktails? Dan is een professionele ijsblokjesmachine bij Horecarama.nl misschien wel iets voor in jouw keuken!

Het oog wil ook wat!

Tot slot wil natuurlijk het oog ook wat. Je mojito kan nog zo goed gelukt zijn maar als je hem serveert in plastic bekertjes doet dit toch wat af van de sfeer. Serveer de mojito daarom in een mooi (longdrink) glas met een rietje en decoreer je cocktail met muntblaadjes en een schijfje limoen. Wil je eens wat anders proberen dan de klassieke mojito? Dan is een aardbeien, cranberry, watermeloen of frambozen mojito leuk om eens te testen!

Previous «
Next »