• Homepage
  • >
  • Sport
  • >
  • Veel Europese voetbalcompetities spannender dan ooit: een overzicht

Veel Europese voetbalcompetities spannender dan ooit: een overzicht

  • Rogier
  • april 30, 2021
  • Comments Off
european soccer

De voetbalcompetities in Europa beginnen hun hoogtepunt te bereiken, omdat het einde van dit seizoen in zicht is. In veel landen is die competitie enorm spannend en is het nog steeds niet duidelijk wie landskampioen gaat worden. Zo is de slotfase van de Spaanse, Italiaanse en Franse competitie enorm spannend. In andere Europese topcompetities, zoals de Duitse lijkt de strijd gestreden. Komend weekend kunnen Lukaku en De Bruyne de champagne mogelijk ontkurken. Een overzicht van de belangrijkste Europese voetbalcompetities van dit moment.

spaans voetbal

La Liga, de grote 3 én Sevilla strijden om landstitel

Spanje kent dit seizoen een titelstrijd die het nog maar zelden gezien heeft, waarbij zowel Atlético Madrid als Real Madrid als FC Barcelona en Sevilla nog kans maken. Barcelona liet deze week verrassend de eerste plaats liggen tegen Granada. Zo blijft Atlético koploper met twee punten voorsprong op Real en Barça en drie punten op het verrassende Sevilla. De Andalusiërs wonnen zeven van hun laatste acht wedstrijden en profiteerden maximaal van het puntenverlies van de drie grote clubs. Zaterdag is Barcelona-Atlético Madrid en zondag volgt Real-Sevilla. Dan zijn we wellicht al veel meer wijzer over wie nu écht kans maakt op de Spaanse titel.

Carrasco? Hazard en Courtois? Of toch de onvermijdelijke Messi?

1. Atlético Madrid 73
2. Real Madrid 71
3. FC Barcelona 71
4. Sevilla 70

manchester city


Premier League: Manchester City zo goed als zeker van vijfde landstitel

In Engeland lijdt het weinig twijfel dat Manchester City binnenkort haar vijfde landstitel binnenhaalt. Meer dan ooit onder begeleiding van Kevin De Bruyne hebben de Citizens een bonus van 10 punten op stadsgenoot United. KDB en de zijnen kunnen mogelijk zondag al de titel vieren. Dan moet het deze week wel winnen bij Crystal Palace en moet United een dag later puntenverlies lijden tegen grote rivaal Liverpool. 

Liverpool is na een tegenvallend jaar, waardoor ondanks de coach het veld moest ruimen, al een tijdje definitief uitgeteld voor het kampioenschap. Liverpool zal zichzelf dus niet opvolgen en moet zelfs nog opletten dat het komend seizoen in de Champions League mag gaan spelen. Chelsea, West Ham, Tottenham én Everton liggen namelijk op de loer.
1. Manchester City 77
2. Manchester United 67
3. Leicester City 62
4. Chelsea 58
5. West Ham 55
6. Liverpool 54
7. Tottenham 53
8. Everton 52*

bayern munchen

Bundesliga: Bayern gaat het opnieuw doen

In Duitsland is de competitie wat minder spannend: Bayern München is weer bijna kampioen. Dat zou dan voor de negende keer op rij zijn. Met nog drie wedstrijden in het verschiet is de voorsprong op RB Leipzig 7 punten. Bayern krijgt volgende week tegen Mönchengladbach een nieuwe kans. Dit weekend zijn er de halve finales van de beker in Duitsland. Achter ‘Der Rekordmeister’ is het wel nog interessant. Leipzig, Wolfsburg en Eintracht Frankfurt maken de top vier compleet, terwijl ook Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen nog niet uitgeteld zijn. Met wedstrijden tegen Dortmund en Wolfsburg in het verschiet heeft Leipzig veruit het moeilijkste schema, Dortmund speelt op de laatste competitie dag nog tegen Leverkusen. De strijd om de resterende CL-tickets is dus nog niet gestreden. 

1. Bayern München 71 
2. RB Leipzig  64
3. Wolfsburg 57
4. Eintracht Frankfurt 56
5. Borussia Dortmund 55
6. Bayer Leverkusen 50

milan

Serie A: Lukaku en co dit weekend kampioen?

Wie wordt er kampioen in Italië? De ‘Oude Dame’ Juventus zal voor het eerst in 10 jaar niet bovenaan de ranglijst eindigen. Een achterstand van 13 punten op het Inter van Lukaku lijkt onmogelijk te overbruggen. Eigenlijk mag het niet meer mislopen voor Antonio Conté en zijn troepen. Bij winst morgen in Crotone – én puntenverlies van eerste achtervolger Atalanta een dag later – is de eerste titel in het buitenland voor Lukaku dit weekend een feit. Inter op één dus. Met een straatlengte voorsprong op een peloton aan ploegen die de strijd om de tweede plaats bijzonder spannend maken. Atalanta staat tweede met twee punten voorsprong op Napoli, Juventus en AC Milan. Ook Lazio is met een wedstrijd minder nog niet uitgeteld voor Champions League-voetbal volgend seizoen. 

1. Inter 79
2. Atalanta 68
3. Napoli 66
4. Juventus 66
5. AC Milan 66
6. Lazio 61*

psg

Ligue 1: spannender dan ooit!

Als laatste is het ook in Frankrijk spannender dan ooit. Waar PSG vaak al zo’n vijf wedstrijden voor het competitie-einde zeker is van de titel, staan de Parijzenaren nu tweede. Lille op kop in de Ligue 1, met één puntje voorsprong. Ook Monaco en Lyon volgen op korte afstand. Vier ploegen op vijf punten van elkaar: ‘t Is al lang geleden dat er in Frankrijk zo moest worden geknokt voor de titel. 

1. Lille 73
2. PSG 72
3. Monaco 71
4. Lyon 67

Previous «
Next »