Harley Davidson Electra Glide

  • Menfacts
  • februari 24, 2019
  • Comments Off
Harley Davidson Electra Glide

Sinds de oprichting van Harley Davidson in 1903 heeft dit merk al meerdere keren geschiedenis geschreven. De oprichters, William Harley, Arthur en Walter Davidson maakten van hun bedrijfje, dat heel klein begon in een schuurtje ergens in de staat Wisconsin, een mastodont onder de motorbouwende fabrieken. Na een aantal tegenslagen namen zij in de zeventiger jaren de in moeilijkheden geraakte fabrieken van Indian en Victory over en sindsdien werd de omzet alleen maar groter. De intussen wereldberoemde motorbouwer, bracht in 1965 voor het eerst de Electra Glide Harley op de markt. Het was de eerste HD touring motor met een elektrische starter en hij zou de Duo Glide vervangen. De Panhead motor met een inhoud van 74 kubieke inches had zijn degelijkheid al lang bewezen sinds 1948.

Harley Davidson Electraglide

De Harley Davidson Electraglide

Bij het bouwen van deze Harley Davidson Electraglide werd vooral gedacht aan het zo comfortabel mogelijk rijden tijdens lange afstanden. Hij is uitgerust met een makkelijk zittend zadel, zowel voor de piloot als de passagier, geluidsapparatuur en tassen die ruim genoeg zijn om een hoop spullen in op te bergen.
In de loop der jaren werd niet heel veel hertekend aan het uiterlijke van de Electra Glide Harley maar de verbeteringen hadden voornamelijk betrekking op het mechanische gedeelte en de trillingsgevoeligheid van de machine.

Verschillende uitvoeringen

De Harley Davidson Electra Glide is verkrijgbaar in volgende uitvoeringen:
– Electra Glide-standaard
– Electra Glide Classic
– Electra Glide Ultra Classic, met een beschermende kuip en een grote topkoffer, waar met gemak twee integraalhelmen in passen.
– Electra Glide Ultra Limited, die van de band rolde in 2010 en veel voorzieningen heeft zoals two-tone lak en een 103 motor 1690 cm3 die courant is op de andere uitvoeringen vanaf het jaar 2012.
– Harley Davidson Electraglide Ultra classic CVO, de hedendaagse topper van HD, met de hoogste alternering qua instrumenten, accessoires en lakverf en een krachtigere motor.

Ook de bereden politie kent de voordelen van de snelle en oerdegelijke Harley Davidson Electra Glide omdat deze motoren snel, wendbaar en betrouwbaar zijn.

Previous «
Next »