Eeuwig jong blijven, zo doe je dat?

  • Rogier
  • februari 23, 2019
  • Comments Off
eeuwig jong blijven

De meeste mensen zouden eeuwig jong willen blijven. Waarschijnlijk omdat het niemand ooit gelukt is om altijd jong te blijven. Verouderen gaat zelfs zo snel dat het je verbaast. Als je 18 bent denk je dat je nog heel lang jong bent maar op je vijfentwintigste zie je al de eerste grijze haren en je eerste rimpeltje. Mannen kunnen al jong verschijnselen van kaalheid krijgen. De zogenaamde achteruitwijkende haargrens. Jong blijven lukt dus niemand, maar jonger lijken dat lukt wel. 

Tips bij ouder worden

Ouder worden overkomt dus iedereen die het geluk heeft ouder te worden. Op je 10e wil je graag 20 worden. Op je 20e denk je dat jeugd eeuwig duurt. Op je 30e tel je je fijne rimpeltjes en op je 40e vraag je af waar de tijd gebleven is. Op je 50e ben je aan een motor en (misschien ook wel) aan een facelift toe. Op je 60e zeg je regelmatig ‘als ik er dan nog ben.’ Zo zit het leven nou eenmaal in elkaar, het is kort en een mens is te vergelijken met een bloem in een vaas. Na de bloei verwelk hij snel. Wat kun je doen om jonger te blijven? 

Blijf er jong uitzien

Voorkom overgewicht. Niets maakt zo oud als een dikke buik. Wil je eeuwig jong blijven? Zorg dan goed voor je lichaam. Vermijd dingen waardoor je snel verouderd, zoals roken, teveel alcohol drinken en ongezond eten. Gedraag je ook jong. Loop rechtop, sport regelmatig en zorg dat je je jong kleedt. 

Tips bij ouder worden

Accessoires die je jonger doen lijken kunnen zijn: hippe zonnebrillen, een mooi pak, moderne schoenen of sportieve kleding. Zorg ook voor kleur in je garderobe. Blijf er jong uitzien. Verzorg dus ook je baard, je kapsel en je wenkbrauwen. Alleen oude en onsmakelijke mannen hebben overal bossen onverzorgd krulhaar groeien. Draag ook geen grijze, bruin of zwarte kleding. Kies vaker voor frisse en jonge kleuren. 

jong blijven

Jong blijven, vier het leven

Je innerlijk zorgt er ook voor hoe jong je je voelt. Als je vanaf je veertigste thuis achter de pc blijft zitten treuren om je leven, mis je een hoop. Juist als je ouder bent is het tijd om alles uit het leven te halen wat er voor je inzit. Ga dus nieuwe avonturen aan. Wilde je altijd al eens leren windsurfen? Ga dan op les. Neem je je leven lang al voor om een parachutesprong te maken? Misschien moet je het gewoon echt doen. Ga op reis, proef de cultuur van zonnige oorden, omhels het leven, lach en geniet. Of ga gewoon weer eens lekker, ouderwets uit, en dans de sterren van de hemel.

Previous «
Next »