Echte heren dragen colberts

  • Menfacts
  • juni 19, 2017
  • Comments Off

‘Trek anders even een jasje aan, dat staat wat netter.’ Het is een van die vele zinnen die veel mannen bekend in de oren zal klinken. Daar waar ze aangekleed dachten te zijn voor een bepaalde gelegenheid, weet hun partner hen er toch op te wijzen dat er iets ontbreekt. De broek, de schoenen; vaak worden deze elementen zonder problemen goedgekeurd. Maar, toch. Die bovenkant? Dat blijft toch een ‘issue’. Die trui is op zich best mooi, daar ligt het niet aan. Dat overhemd heeft de goede kleur, maar toch ontbreekt er iets. De outfit is niet compleet. Zo is het jasje net zo van belang als de kers op de taart en de puntjes op de I.

Uitstraling

Bij het woord ‘man’ denken we snel aan een krachtig persoon. Eentje die de vrouw beschermt, geen vrees kent en gerespecteerd wordt door zijn omgeving. Niet iedere man heeft misschien het figuur van een Griekse Olympiër, maar dat is eigenlijk meteen het fijne eraan: dat hoeft ook niet. Zelfverzekerdheid, dát is de fundering. Maar, hoe bereik je dat? Een woordkunstenaar zal zeker voordelen hebben, maar toch blijft er iets dat hem altijd dat ‘extraatje’ zal geven: een colbertjas. Draagt een man een goedzittend jasje, dan geeft dat hem een zekere uitstraling. Men neemt hem, onbewust, sneller serieus en krijgt bepaalde verwachtingen. Heren colberts kleden mooi af, stralen een vorm van formaliteit uit en zorgen dat een man te allen tijde gekleed zal verschijnen.

Chic versus casual

Bij heren colberts komt nogal snel de gedachte op: ‘Dat is voor chique gelegenheden.’ Grotendeels is dat juist: jasjes worden immers gekocht voor formele of chique aangelegenheden. Maar, hedendaags begint de grens tussen ‘chic’ en ‘casual’ wat vager te worden. Deze stijlvormen worden steeds vaker met elkaar gecombineerd waardoor het formele iets ‘losser’ wordt en het ultieme ‘casual’ een ‘upgrade’ krijgt. Zo is het niet vreemd voor te stellen dat een spijkerbroek nogal eens samengesteld wordt met een colbert. Er kan meer gespeeld worden met contrasten waardoor eveneens het uitkiezen van een outfit ‘s morgens een stuk eenvoudiger wordt.

Zoals een schil om een appel of de lak rond de auto, zo kleedt het jasje een ‘echte heer’.

Previous «
Next »

Bekijk in dit artikel ook onze specialie kortingscode voor Bamigo