Op reis naar Madagascar, wat zijn de hotspots?

  • Menfacts
  • juli 5, 2018
  • Comments Off

De mooiste en meest tropische plekken in Madagascar

Een van de gebieden waar de mens zich als laatst heeft gevestigd: Madagascar. Er is een ongelooflijke natuurlijke schoonheid te vinden en een van de meest ecologisch diverse plekken op aarde. Een tropisch eiland, gelegen aan de oostkust van Afrika in de Indische oceaan en bewoond door duizenden soorten flora en fauna die enkel op dit eiland te bewonderen zijn. Denk je erover na dit prachtige eiland te bezoeken? Tenzingtravel heeft een top 5 samen gesteld van plekken die een bezoekje meer dan waard zijn.

5. De Baobab Straat
Een grote groep bomen die uit een tekenfilm lijken te komen. De baobab bomen zijn tot 800 jaar oud zijn en stonden, voordat de mens zich op het eiland vestigde, in een tropisch woud. Doordat de mens dit woud ‘opgeruimd’ heeft voor de landbouw, zijn alleen deze baobab bomen nog over. De bomen zijn te vinden op een zandweg tussen Morondava en Belon’i Tsiribihina in het westen van het eiland en zijn een bijzonder gezicht, met hun lange dikke stammen, die pas meters boven de grond uitlopen in bladeren.

4.Ifaty
Wil je graag snorkelen en/of duiken? Bij de vissersdorpjes Ifaty in het zuidwesten is prachtig koraalrif te vinden van maar liefst 80 km. Ideaal dus om de prachtige wereld van het tropische water te ontdekken. Vanaf de Baobab Straat is Ifaty niet al te ver weg, makkelijk dus om deze beide bijzondere plekken te bezoeken.

3. Tsingy de Bemaraha
Een bijzonder reservaat dat eveneens in het zuidwesten is vinden. Dit is het grootste reservaat van Madagascar: het Tsingy de Bemaraha Strict Nature Reserve. Het woord ‘tsingy’ refereert aan de pinakels, die zo kenmerkend zijn voor het reservaat. Daarnaast bestaat een groot deel van het reservaat uit een mangrove bos en er zijn verschillende soorten lemurs (maki’s) te spotten, waaronder de bekende Deckens Sifaka met zijn witte vacht en zwarte gezicht.

2. Isalo Nationaal Park
Dit park ligt centraal-zuid en een park bekend om de variëteit aan verschillende landschappen. Zo zijn er graslanden, steile ravijnen en prachtige zandstenen formaties te bewonderen. Je kunt ervoor kiezen een paar uur in dit bijzondere park door te brengen, of een paar dagen. Het is wel verplicht het park met gids te bezoeken.

1. Ile Sainte Marie
Aan de oostkust van het eiland is een prachtige en beschermde baai te vinden, die in de 17e en 18e eeuw veel werd bezocht door piraten. Er zijn zelfs nog overblijfselen van verschillende piratenschepen te zien vanuit het ondiepe water van de Baie des Forbans. Door het helderblauwe water is het een goede plek om te duiken en snorkelen. Wil je een walvis zien? Tijdens de zomer en vroege herfst migreren ze langs dit deel van Madagascar.

Previous «
Next »