• Homepage
  • >
  • Mannen
  • >
  • Echte mannen overleven de natuur, maar wel met wat hulp

Echte mannen overleven de natuur, maar wel met wat hulp

  • Menfacts
  • juni 16, 2017
  • Comments Off

Soms, heel soms komt gewoon dat oermens in je naar boven. Je wil dan het liefst in de wilde natuur gaan overnachten. Door de bossen struinen op zoek naar een geschikte plaats om te overnachten en zelf vuur maken om het water dat je hebt verzameld te koken of om eten klaar te maken. En natuurlijk je eigen kostje bij elkaar scharrelen door bijvoorbeeld een vis te vangen. Echte mannen kunnen zonder problemen in de natuur overleven. Vaak neemt ons overlevingsinstinct het over en zijn we tot nog veel meer in staat dan we zelf dachten. Maar, eerlijk is eerlijk: het is toch ook best wel handig om wat handige spulletjes bij te hebben wanneer je in de natuur gaat overleven.

Slapen

Slapen is cruciaal om te overleven. Het is dan ook belangrijk dat je ’s nachts goed uitrust. We hebben allemaal wel de series gezien op televisie waarbij allerlei dingen uit de natuur gebruikt worden om een goed onderkomen te zoeken voor de nacht. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk dat je iets van een dak of beschutting boven je hoofd hebt voor het geval het gaat regelen. Een ander belangrijk aspect is om nooit op de grond te gaan slapen. Allereerst kun je het dan ontzettend koud krijgen en bovendien ben je beter bereikbaar voor ongedierte. Slaapmatten zijn in dit geval de ideale oplossing. Ze zorgen ervoor dat je het niet koud krijg door de koude grond én dat je heerlijk kunt slapen. Bovendien zijn slaapmatten vaak niet groot of onhandig maar juist heel eenvoudig mee te nemen. De meeste slaapmatten kun je namelijk gewoon oprollen!

Zorg voor licht

Wanneer de avond aanbreekt en het langzaam maar zeker donker wordt, is licht eigenlijk onmisbaar. Je kunt natuurlijk vuur maken en ervoor zorgen dat deze de hele nacht blijft branden. Dat is echter lang niet overal toegestaan en bovendien is een vuurtje de hele nacht aanhouden lastiger dan je denkt. Kunstmatig licht zoals lightsticks helpen je om de boel te verlichten wanneer je wil. Als je ’s nachts naar de wc moet is het wel zo handig dat je vooraf lightsticks hebt meegenomen. Daarmee kun je namelijk een hoop ellende voorkomen. Bovendien is het ook fijn als het vroeg donker is en je bijvoorbeeld nog wat wil lezen!

Previous «
Next »