5 geweldige Schotse whisky’s om een ‘Hot Toddy’ te maken

  • Rogier
  • december 20, 2022
  • Comments Off
geweldige whisky’s om een ‘Hot Toddy’ te maken

Het vinden van de beste Schotse whisky’s is een wintertaak met topprioriteit. Waarom? Omdat je er een ‘Hot toddy’ mee kunt maken! Dit soms vergeten drankje heeft alles wat je nodig hebt in een cocktail bij koud weer. Ten eerste heeft het geen ijs, want wie moet er iets kouds drinken in de winter? Dit geruststellende brouwsel bestaat uit heet water, verwarmde whisky, citroen en honing. Sommigen zweren dat het een wondermiddel is. Wat is er beter in een ijskoude winternacht (of ochtend)?

Hoewel het ontstaan ​​ervan teruggaat tot de jaren 1600, werd het een populaire drank in de 18e eeuw in Engeland. De vroegst geregistreerde Hot Toddy was niet veel anders dan de mix die we vandaag drinken. Het werd gemaakt met heet water, suiker, citroen, kruiden en whisky (waarschijnlijk Schotse whisky). Zoals alle cocktails is de oorsprong een beetje troebel. Eén bewering is dat het in de 18e eeuw door een Schotse arts is gemaakt als een wondermiddel. Of dat waar is of niet, het valt niet te ontkennen dat het drankje geneeskrachtige eigenschappen heeft. De toevoeging van citroen en honing is zeer geschikt om een ​​zere keel te helpen, terwijl stoom sinussen kan openen, en whisky kan je alles doen vergeten…

Bovendien zijn er in de loop van de tijd verschillende varianten ontwikkeld. Sommigen gebruiken graag Ierse whisky, bourbon, cognac en verschillende andere sterke dranken en whisky’s, afhankelijk van de regio. Het is ook een zeer aanpasbare drank, zo kun je ook kaneel, steranijs, kardemom en meer toevoegen. Om je te helpen het meeste uit dit verwarmde drankje te halen, zijn hier 10 van onze favoriete Schotse whisky’s om te mixen in deze iconische, winterse drank.

GlenDronach 12

Als je op zoek bent naar een zoetere hete variant, raden we je aan GlenDronach 12 als basis te gebruiken. Deze geliefde single malt-whisky is gerijpt in zowel Spaanse Oloroso- als Pedro Ximénez-sherry vaten. Het resultaat is een whiskey die extra smaak krijgt door tonen van rijpe bessen, gedroogde kersen, gekonfijte sinaasappelschillen, geroosterde vanille bonen en kruiden.

whisky’s om een ‘Hot Toddy’ te maken

Dewar’s White Label

Als je een whisky gebruikt om mee te mixen, is het moeilijk om de prijs-kwaliteitverhouding van Dewar’s White Label te verslaan. Met Aberfeldy als belangrijkste whisky, bestaat deze blend uit meer dan 40 verschillende single malt whisky’s. Het bevat smaken van plakkerige toffee pudding, klaverhoning, gedroogde sinaasappelschil en heide… die allemaal prachtig samensmelten.

goede whisky’s om een ‘Hot Toddy’ te maken

Glenmorangie The Original

Glenmorangie The Original is niet alleen de beste single malt voor beginners, het is misschien ook de beste whisky voor een Hot Toddy. Gerijpt gedurende 10 jaar in zowel eerste als tweede vulling Amerikaanse witte eiken vaten, staat het bekend om zijn romige, zachte smaak bezaaid met tonen van karamel snoep, vanillebonen en crème brûlée. De zoete, fruitige afdronk is perfect voor deze mix.

een ‘Hot Toddy’ te maken

The Famous Grouse

Je weet het misschien niet, maar de best verkochte Scotch in Schotland is The Famous Grouse. Als deze blended Scotch goed genoeg is voor hen, is het zeker goed genoeg voor ons. Deze geliefde melange staat bekend om zijn smaak van kaneel, gember, honing, vanille bonen en gekonfijte sinaasappelschillen.

5 geweldige Schotse whisky’s om een ‘Hot Toddy’ te maken

Monkey Shoulder

Als je barmannen zou vragen over hun favoriete Schotse whisky’s, zou Monkey Shoulder waarschijnlijk bovenaan staan. Deze zeer mengbare whisky is een blend van whisky’s van Kininvie, Balvenie en Glenfiddich. Je zult tonen van gedroogde bessen, plakkerige toffee, karamel suikergoed, gekonfijte sinaasappelschillen en winterse kruiden proeven.

geweldige Schotse whisky’s om een ‘Hot Toddy’ te maken
Previous «
Next »