• Homepage
  • >
  • Travel
  • >
  • De leukste steden om oud en nieuw te vieren: Barcelona

De leukste steden om oud en nieuw te vieren: Barcelona

  • Rogier
  • december 16, 2022
  • Comments Off
naar-Barcelona-voor-nye

Het einde van het jaar nadert. Dat betekent niet dat er niks leuks meer te beleven valt. Je hebt nog een beetje tijd over om het laatste deel van het jaar vol te plannen met onvergetelijke avonturen. Denk daarbij aan feestjes, kampvuurtjes, herfstwandelingen, een sfeervolle kerst en natuurlijk een spetterend oud en nieuw. Wil je dat laatste echt bijzonder maken, ga dan naar Barcelona voor nye!

Waarom een citytrip met oud en nieuw?

De meeste steden komen in december echt tot leven. Kerstversieringen en lampjes worden overvloedig aangebracht. Inwoners en toeristen zijn in feeststemming. De sfeer in deze periode is gewoon top. Daarnaast heeft iedere stad zijn eigen rituelen voor de jaarwisseling. Daarom geeft een citytrip met oud en nieuw, deze avond net een specialer tintje dan wanneer je thuis zou blijven. Dompel je in de sfeer en de cultuur van de stad en je zult het nieuwe jaar spetterend ingaan!

Leuke steden om oud en nieuw te vieren

Van de leuke steden om oud en nieuw te vieren, staat Barcelona absoluut bovenaan. Deze stad heeft, ook buiten de feestdagen, enorm veel te bieden. Tel daar de extra sfeer van de feestdagen bij op en je begrijpt dat dit moeilijk te overtreffen is. Denk hierbij onder andere aan de oogverblindende aankleding van de stad, flamenco shows, gezellige diners en uiteraarde spetterende vuurwerkshows.

Wat te doen in Barcelona met oud en nieuw

In veel clubs en pubs in Barcelona worden er met nieuwjaar geweldige feesten georganiseerd. Kies een club die bij jouw wensen past en feest erop los!
Op veel plaatsen in Barcelona worden vuurwerkshows gehouden. Wil je getuigen zijn van de allermooiste, mis de show op de Plaça Espanya dan niet. Wil je op oudejaarsavond gaan winkelen of dineren, dan is Plaça Catalunya ‘the place to be’. De sfeer is hier heerlijk, met live muziek en verschillende optredens.
Wil je eens iets anders doen, kies dan voor een flamenco show of bezoek een jazzclub. Vergeet verder niet om eens een traditioneel Catalaans diner te proberen. De spanjaarden weten wat lekker eten is.

En verder…

Wil jij naar Barcelona voor nye? Dan willen we je nog een paar gebruiken laten weten. Zo is het een traditie om twaalf druiven te eten, zodra de klok twaalf uur slaat. Wens je een jaar vol passionele liefde? Trek dan nieuw rood ondergoed aan met oud en nieuw. Wil je het materieel beter krijgen in 2023? Dan hoef je enkel een gouden sieraad in jouw glas champagne te doen. Heel veel plezier in deze prachtige stad!

Previous «
Next »