• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • Wat is het verschil tussen gebrande en ongebrande noten?

Wat is het verschil tussen gebrande en ongebrande noten?

  • Menfacts
  • juni 15, 2018
  • Comments Off
noten

Noten zijn een lekker én gezond tussendoortje. Naast dat noten gezonde onverzadigde vetten bevatten, vind je in noten ook ijzer, vitamine E en vitamine B1. Daarnaast zijn noten een goed vullende snack, en een prima toevoeging aan je dagelijkse eetpatroon. Bij de notenboer of supermarkt vind je dan ook een groot assortiment aan noten. Het is echter best lastig om een keus te maken uit dit grote assortiment, want welke soort noten zijn het gezondst? En kun je beter gebrande of ongebrande noten kopen? Wij zochten het voor je uit!

In principe zijn alle ongezouten nootsoorten goed voor je. Zo bevatten pistachenoten relatief weinig calorieën, hebben walnoten als voordeel veel antioxidanten te bevatten en haal je uit cashewnoten ontzettend veel mineralen. Je zou dus kunnen concluderen dat elke noot zijn eigen kwaliteit heeft. Als je van al deze kwaliteiten wilt profiteren is het verstandig om af te wisselen qua nootsoorten of een lekkere notenmix te eten! Maar kun je nu beter gebrande of ongebrande noten kopen? En wat is het verschil eigenlijk? Het verschil tussen gebrande en ongebrande noten is dat ongebrande noten niet bewerkt zijn. Een aantal nootsoorten zoals walnoten en paranoten worden nooit bewerkt, maar andere noten zoals pinda’s en amandelen worden wel vaak gebrand. Dit geeft deze noten een extra lekkere en knapperige smaak. Een nadeel van gebrande noten is echter wel dat deze noten in het proces iets van hun vitamines en mineralen verliezen. Gebrande noten bevatten overigens niet veel meer vet dan ongebrande noten. Ondanks dat gebrande noten in olie worden gefrituurd, nemen de noten dankzij hun gezonde onverzadigde vetten vrijwel geen extra olie op in dit proces.

Al met al kunnen we concluderen dat ongebrande noten net iets gezonder zijn, maar gebrande noten misschien net iets lekkerder. Vind je het lastig om een keuze te maken? Dan kun je natuurlijk altijd afwisselen tussen gebrande en ongebrande noten! Bij basboernoten.nl vind je in ieder geval de beste én gezondste gebrande en ongebrande noten en notenmixen voor alle notenliefhebbers.

Previous «
Next »