Classics, The Shawshank Redemption

  • Menfacts
  • juni 15, 2018
  • Comments Off

The Shawshank Redemption klassieker is een film die je minstens één keer in je leven moet gezien hebben. De klassieke film Shawshank Redemption bekleedt al jaren de eerste plaats in de top 250 van het gezaghebbende Internet Movie Database. Toch won hij destijds geen enkel Oscarbeeldje.

Sterker nog, toen hij in 1994 in de bios kwam, voorspelde de schamele ticketverkoop allesbehalve zijn huidige status. Maar in de loop der jaren groeide het gevangenisdrama uit tot The Shawshank Redemption klassieker. Klasbak Morgan Freeman tipt hem nog steeds als zijn lievelingsfilm.

The Shawshank Redemption klassieke film

In deze verfilming van Stephen Kings kortverhaal Rita Heyworth and Shawshank Redemption draait alles om de bijzondere gevangenisvriendschap tussen Andy (Tim Robbins) en Red (Morgan Freeman). Stephen King ken je als ’s werelds beroemdste horrormeester. Geen moorddadige clowns en andere monsters te bespeuren hier. Wel een meeslepend verhaal dat zelfs de grootste macho’s niet onberoerd laat.

Brommen is geen pretje

1947, de Amerikaanse stad Portland. Beschuldigd van moord op zijn vrouw en haar minnaar, belandt de schijnbaar brave bankier Andy na een avondje stappen in de beruchte Shawshank gevangenis. Maar is de man wel schuldig? Dat zal zijn medegevangenen en de bewakers worst wezen. Het leven tussen vier muren is hard, bikkelhard.

Belastingfraude en ongeziene vriendschap

Maar Andy heeft twee troeven. Hij is bijzonder slim en wint zo al snel het respect van de cipiers en de corrupte gevangenisdirecteur. Zolang hij braafjes hun belastingenontduiking regelt, zit hij wel safe. Met de jaren bouwt Andy ook een stevige vriendschap op met Red, een bajesklant met al flink wat gevangenisjaren op de teller. Red smokkelt wat je maar wil de gevangenis in en bulkt van de levenswijsheid. Beter gezelschap bestaat niet.

Jaren glijden voorbij en de twee mannen maken er het beste van. Levenslang is levenslang, toch? Of heeft deze Shawshank Redemption klassieke film nog een verrassing in petto?

Verbluffende afloop

Op een dag wandelt de jonge kruimeldief Tommy de gevangenis binnen. Een gebeurtenis die alles zal veranderen. Wat precies? Dat ontdek je beter zelf. Want de klassieke film Shawshank Redemption verdient alleen al voor zijn even verbluffend als onverwachte einde een kijkbeurt. Mijd spoilers dus als de pest!

Previous «
Next »