Maak van je motorvakantie een waar avontuur

  • Menfacts
  • juni 19, 2018
  • Comments Off

Als motorrijder weet je vast wel hoe lekker het is om er af en toe gewoon even op uit te trekken zonder daadwerkelijke bestemming. Gewoon op je vrije dag een stuk gaan toeren en vanzelf zien waar je uitkomt. Het is dan ook geweldig om van je motorvakantie een waar avontuur te maken.

Een spannend avontuur

Wanneer je op de motor stapt, krijg je ineens enorm veel vrijheid. Je kunt heengaan waar je maar wil. Het is dan ook erg spannend om gewoon in de ochtend op de motor te gaan stappen en te zien waar je uitkomt. Daar in de buurt kan je dan een hotel boeken, waarnaar je de dag erop weer op pad gaat. Deze manier van reizen is erg spannend en avontuurlijk. Je weet immers nooit precies waar je uitkomt. Het is ook leuk om een eindbestemming te kiezen, ver weg, en met jezelf af te spreken dat je er bijvoorbeeld binnen een week bent. Zo heb je echt een doel voor ogen waar je naartoe werkt. Wel is het natuurlijk zo dat je jezelf grondig voor moet bereiden voordat je op reis gaat.

Voorbereidingen op de reis

Als je een lange tocht gaat maken met de motor, dien je jezelf natuurlijk wel goed voor te bereiden. Een tocht met de motor is namelijk niet geheel ongevaarlijk. Ten eerste is het erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat jouw motor nog naar behoren werkt en dat je bijvoorbeeld voldoende benzine hebt om een stuk te rijden. Controleer vooral de remmen goed, hier mag niks aan mankeren. Het is verstandig om voor je grote tocht eerst een klein stukje proef te rijden, zodat je zeker weet dat er niks mankeert aan je motor.
Verder is het ook belangrijk om de juiste kleding te dragen. Veel motorrijders willen er graag stoer uitzien, maar als motorrijder weet je ook dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Kies dus voor kleding die zoveel mogelijk het hele lichaam bedekt, goede handschoenen en laarzen.

Wacht dus nog even met je motor verkopen. Je motor verkopen kan immers altijd nog. Ga er eerst eens lekker mee op avontuur. Met deze tips moet dat zeker lukken.

Previous «
Next »