Nieuwe trend voor mannen: Dashcams

  • Menfacts
  • juni 19, 2018
  • Comments Off

Op het gebied van elektronica speeltjes is de dashcam een item wordt steeds meer aan populariteit wint. Maar wat kan je eigenlijk met dit klein stukje techniek?

Opnames

Een van de belangrijkste eigenschappen van een dashcam is opnames maken van jouw route in de auto van het startpunt tot de eindbestemming. Het kan onderweg zomaar gebeuren dat je een ongeluk krijgt of hebt veroorzaakt. Om eindeloze discussies en onenigheid met de andere partij te voorkomen kan deze digitale assistant helpen bij het aanwijzen van de veroorzaker. Maar het hoeft niet alleen te gaan om het verzamelen van bewijstlast. Je kunt ook opnames bewaren van hilarische taferelen die jij tegenkomt op de weg en dit delen met anderen!

Verschillen

Er zijn types dashcams op de markt. Hoewel het belangrijkste onderdeel, video opnames maken, tegenwoordig bij alle merken wel goed zit qua kwaliteit, is er toch onderling verschil. Met name de plaatsing kan belangrijk zijn. Ook grootte kan meespelen, wellicht heb je geen behoefte aan een groot apparaat wat continu op je scherm bevestigd zit. Zo kan je een kleinere variant bij je binnenspiegel bevestigen zodat het minder opvalt. Of juist in een hoek van de voorruit. Daarbij heeft de ene dashcam een simpel LCD scherm met bediening waarbij een ander juist volledig touchscreen is. Voor het gemak zijn er ook diverse modellen uitgebreid met wifi om zo makkelijk direct de beelden te kunnen opslaan. Met GPS kan je bepalen hoe hard je hebt gereden op bepaalde momenten en op welke locatie.

Achteruit opnemen

Je hebt dashcam sets waarbij je niet alleen de voorkant van de route kunt opnemen, maar ook de achterkant. In dat geval plaats je 2 camera’s: een op de voorruit en een achter de auto onder de bumper. Zo weet je ook altijd wat er achter je gebeurt. Dit kan zeer praktisch zijn als je in een onoverzichtelijke situatie wilt inparkeren of een andere manouvre wilt uitvoeren.

Previous «
Next »