• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • Met gokkasten zijn je kansen op winst groter dan bij het spelen van roulette

Met gokkasten zijn je kansen op winst groter dan bij het spelen van roulette

  • Menfacts
  • december 16, 2022
  • Comments Off
online slotgames

Een vraag die menig gokker bezighoudt: met welk spel heb je de grootste kans op winst? In feite ontloopt het elkaar niet zo enorm veel, maar als je het spel goed speelt, heb je bij blackjack de grootste kans om iets te winnen. Het voordeel voor de bank is in sommige gevallen slechts 0,4 procent en dat is voor jou als speler gunstig. Maar misschien ben je niet zo’n liefhebber van dit kaartspel en houd jij je liever bezig met slotgames? Ook geen slechte keuze, want hier liggen je kansen op winst hoger dan bij een populair spel als roulette.

Return To Player  (RTP)

In de casinobranche wordt de term RTP gehanteerd, ofwel voluit Return To Player. Deze RTP wordt uitgedrukt in een percentage. De berekening is heel simpel en heeft betrekking op het totaal aantal deelnames aan een bepaald spel. Stel dat je bijvoorbeeld een miljoen inzetten zou bekijken bij de roulettetafel. Hoeveel procent van al die inzetten komt dan door winst weer bij de spelers terecht? Bij gokkasten kun je eenzelfde berekening maken. Door de stijgende concurrentie en de relatief lage kosten voor virtuele gokkasten zijn de exploitanten in staat geweest om die RTP steeds hoger te maken. Dat is natuurlijk gunstig voor de spelers.

Percentages

Zoals gezegd is blackjack een spel met een relatief hoge RTP, mits je het spel tot in de perfectie beheerst. Door goed op te letten en de juiste keuzes te maken, kun je een RTP van 99,6 procent behalen. Vergelijk dat eens met Europese roulette, waar de RTP op ongeveer 97,3 procent ligt. Bij de gokkasten variëren de percentages, er zijn immers verschillende soorten gokkasten die elk hun eigen spelregels en uitbetalingssystemen kennen. De RTP van gokkasten lag voorheen veelal tussen de 93 en 99 procent, maar tegenwoordig benaderen verreweg de meeste spellen de 99 procent. Daarmee scoren ze dus beter dan roulette. Zeker wanneer je Amerikaanse roulette zou spelen, want daar is de RTP onder de 94 procent.

Voorbehoud

Een hoog uitbetalingspercentage is een relatief gegeven. Het zegt iets over de betrouwbaarheid van de machine, maar niet over jouw eigen winkansen als je slechts een paar rondes meespeelt. Als je besluit om slots te gaan spelen, spendeer je daar immers niet tienduizenden euro’s tegelijk aan. Je kunt in één draai binnen zijn, maar ook meerdere keren verliezen.

Previous «
Next »