Wat te doen tegen zweetplekken

  • Menfacts
  • July 16, 2018
  • Comments Off
fibershirts.nl

Ongewenste zweetplekken: hoe komt het en hoe kom je er vanaf? Laten we beginnen bij de basis: waarom zweten we eigenlijk? Het is een manier om je lichaamstemperatuur te reguleren. Dat gebeurt natuurlijk wanneer het warm is of wanneer je sport, maar kan ook voorkomen wanneer je gestrest of gespannen bent. Kortom: zweten is nou eenmaal een noodzakelijke lichaamsfunctie. Dat neemt natuurlijk niet weg dat overmatig zweten ontzettend vervelend kan zijn. Dat is zeker het geval wanneer het zorgt voor zichtbare natte plekken of zelfs gele zweetvlekken in je kleding. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen ongewenste zweetvlekken te voorkomen.

Elke dag goed douchen

Het wassen van je oksels is ontzettend belangrijk wanneer je zweetplekken tegen wilt gaan. Denk er ook aan om alle zeep- en douchegel goed af te spoelen. Wanneer je dit niet doet, kunnen de resten die blijven zitten voor een geïrriteerde en jeukende huid zorgen, wat overmatig zweten tot gevolg heeft. Droog na het douchen je oksels goed af.

Gebruik deodorant en anti-transpirant

Het is wellicht een voor de hand liggende oplossing, maar het moet gezegd worden: overmatig zweten kan deels voorkomen worden door het gebruik van deodorant en anti-transpirant. Waar deodorant vooral goed werkt om de geur van zweet te maskeren, is anti-transpirant echt bedoeld om het zweten zelf tegen te gaan. Deze sterke producten kunnen echter zorgen voor nare bijwerkingen zoals jeuk en huidirritatie.

Voorkom stress

Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar het voorkomen van stress van een grote invloed hebben op het verminderen van zweetplekken. Natuurlijk zijn stressvolle situaties soms onvermijdelijk. Op deze momenten van bovengemiddelde spanning kan het helpen om een aantal keer diep adem te halen en frisse lucht op te zoeken.

Probeer eens een anti zweet shirt

Mochten bovenstaande maatregelen niet toereikend zijn, dan bieden anti zweet shirts van Fibershirts.nl een uitkomst. Dit slim ontworpen shirt heeft ingenaaide waterbestendige okselpads die de hele dag lang gegarandeerd bescherming bieden tegen zichtbare zweetplekken. En dat niet alleen; het anti zweet shirt helpt ook optimaal tegen een ongewenste zweetgeur. Dit komt door de innovatieve samenstelling van materialen. Het shirt bestaat uit 95% organische Micro-Vezels® en 5% spandex. Deze combinatie is wel 75% meer absorberend dan standaard katoen. Ook handig: dankzij de strakke pasvorm zijn deze shirts perfect onder andere kleding te dragen zonder het shirt duidelijk zichtbaar is. Natuurlijk hebben niet alleen mannen last van zweetplekken. Naast het anti zweet shirt voor mannen is er dan ook een anti zweet shirt voor dames verkrijgbaar.

Previous «
Next »