Het internet- en tv-gedrag van mannen

  • Menfacts
  • juli 17, 2018
  • Comments Off
menfacts

Voor de moderne man heeft het internet ongekende mogelijkheden. Daar hoort natuurlijk ook de juiste internetsnelheid bij. Maar ook een middagje bankhangen voor de televisie is nog steeds populair, zeker wanneer je langs tal van zenders kunt zappen die jouw favoriete programma’s uitzenden.

Wat kijken mannen op televisie?

RTL7 is niet voor niets de mannenzender van Nederland. Met populaire programma’s als Voetbal Inside, live darts, de UEFA Europa League en een ruime keus aan actiefilms is dat niet zo vreemd. Ook zenders als Discovery Channel en National Geographic worden vaak bekeken dankzij programma’s als Fast N’Loud, Mythbusters, Deadliest Catch, Air Crash Investigation en tal van (historische) documentaires. Liefhebbers van Formule 1 kunnen een groot deel van het jaar hun hart ophalen met het sportkanaal van Ziggo, waar elke wedstrijd op zondag is te volgen. En op zondagavond kijk je als voetbalminded man nog steeds met het bord op schoot naar Studio Sport om de samenvattingen van de Eredivisie te kijken. Tenzij je de wedstrijden natuurlijk al live bekijkt via een apart tv-abonnement.

Zenders buiten het standaard tv-pakket

Echte voetbalfanaten hebben niet genoeg aan een standaard televisiepakket en een paar samenvattingen op zondagavond. Die willen hele wedstrijden zien, inclusief voorbeschouwing. Dat kan via Fox Sports. Hiervoor sluit je een apart abonnement af naast het standaard internet- en tv-pakket. Dit geldt ook voor Ziggo Sport Totaal. Met dit betaalpakket heb je niet alleen toegang tot veel internationale voetbalwedstrijden, maar ook live autosport, golf, rugby, tennis en basketbal. Naast diverse sportzenders bieden de meeste internetproviders ook abonnementen aan waarmee je de nieuwste series en films kijkt en heb je de keuze uit bijvoorbeeld erotiek- en lifestyle-pakketten.

Wat doen mannen op internet

Netflixen, Facebooken, online gamen, filmpjes kijken op Youtube, daten, shoppen of online sport, films of televisie kijken via een stream. Dat omvat zo’n beetje het surfgedrag van mannen op internet. En dan zijn social media activiteiten als Whatsapp en Instagram via je mobiele telefoon nog niet meegerekend. Al deze activiteiten vragen om een bepaalde internetsnelheid.

Welke internetsnelheid heb je nodig?

De juiste internetsnelheid is afhankelijk van wat je online doet. Houd je het bij een beetje surfen, e-mailen en chatten? En kijk je af en toe online een film en ben je niet echt kieskeurig als het gaat om snel streamen en helder beeld? Dan heb je voldoende aan een standaardabonnement met een basisinternetsnelheid. Ben je erg actief op social media en plaats je graag foto’s of filmpjes? Dan wil je deze natuurlijk direct uploaden. En download je graag je favoriete series en geniet je van Netflix en andere online streamingdiensten, dan is een gemiddelde internetsnelheid wel zo prettig. Ben je een fervent gamer en heb je een uitgebreide online film- en muziekbibliotheek, dan moet je internet wel snel zijn.

Je moet er rekening mee houden dat hoewel de internetprovider een bepaalde snelheid aanbiedt, jij niet altijd die snelheid bereikt. Als je met meer personen in huis gebruikmaakt van een internetkabel, dan gaat de snelheid omlaag. Woon je alleen, dan heb je waarschijnlijk voldoende aan een internetsnelheid van zo’n 24 Mbit per seconde. Wil je met meerdere personen streamen, downloaden en gamen, dan moet je al snel denken aan een snelheid van 50 Mbit. En met 100 Mbit ben je verzekerd van supersnel internet waarmee je haar hartenlust kunt gamen en downloaden. En met glasvezelinternet, mits het beschikbaar is in jouw regio, weet je zeker dat je ook de internetsnelheid haalt die wordt beloofd door de provider.

Kies het internet- en tv-pakket dat bij je past

Om optimaal te genieten van goed en snel internet en een ruime keus aan televisiezenders, wil je een zo compleet mogelijk internet- en tv-pakket. En natuurlijk wil je voor zo’n abonnement niet te veel betalen. Door een vergelijkingssite voor internet en tv te gebruiken, krijg je op basis van jouw wensen een compleet overzicht van alle aanbieders. Ook zie je per pakket de internetsnelheid en het aantal televisiezenders. En je kunt de providers met elkaar vergelijken.

Meer voor mannen?

Ben jij nog op zoek naar een nieuwe serie of goede film? Wij houden je graag op de hoogte van alle leuke mannenseries en -films. Daarnaast vind je op onze website tal van verhalen en tips over echte mannenzaken, zoals bier, auto’s, sport, fashion, gadgets en alles over de barbecue.

Previous «
Next »