Mannen en grijze haren

  • Menfacts
  • mei 17, 2017
  • Comments Off

Niemand van ons ontkomt aan ouder worden. Als je een dagje ouder wordt ga je dat aan verschillende dingen merken. Grijze haren is één van de duidelijkste kenmerken van ouder worden. Overigens verschilt het per persoon wanneer het grijs wordt. Sommigen worden al heel vroeg grijs, terwijl anderen al met pensioen zijn en nog steeds geen enkele grijze haar hebben. Maar hoe kan dat dan eigenlijk? En moet je grijs haar verven of heeft het juist zijn charme? Het wordt hieronder besproken.

Hoe ontstaat grijs haar?

Het krijgen van grijs haar heeft met talloze dingen te maken. Op het meest belangrijke aspect, erfelijkheid, hebben we geen invloed. Andere aspecten die een rol spelen bij het krijgen van grijs haar zijn wel te beïnvloeden. Zoals een tekort aan vitamine B12 of teveel stress. Vooral vrouwen vinden het heel vervelend om grijze haren te krijgen. Bij mannen verschillen de meningen behoorlijk. Natuurlijk, grijs haar kan ontzettend charmant zijn. Denk bijvoorbeeld aan acteur George Clooney, die juist door grijze haren ontzettend populair is bij vrouwen. Niet iedereen wordt echter zo mooi grijs als Clooney. Je kunt ook last hebben van een gedeelte van je haar dat grijs wordt of je kunt de kleur gewoon niet mooi vinden. Gelukkig is het in dat geval mogelijk om grijze haren te behandelen.

Verschillende behandelmogelijkheden

Als je grijze haren niet wil houden, zijn er verschillende manieren om dat te behandelen. Er zijn bijvoorbeeld geneesmiddelen tegen grijs haar. Ook zijn er talloze theorieën over kruiden, supplementen of bepaalde voeding die grijze haren tegen te gaan of te voorkomen. Daar is echter geen enkel wetenschappelijk bewijs voor. Anderen kiezen ervoor om hun grijze haren te laten verwijderen. Als het er veel zijn, wordt dat echter erg lastig. De meest beproefde én nog steeds de meest gebruikte wijze is echter grijs haar verven.

Grijs haar verven

Verven is de ideale wijze om de grijze haren tegen te gaan. Er zijn vandaag de dag ontzettend veel verschillende kleuren haarverf beschikbaar, zodat je altijd een kleur kunt kiezen die bij je past. In vrijwel alle gevallen kun je gewoon de natuurlijke kleur van je haar kiezen, zodat het ook nog eens niet opvalt dat het haar geverfd is. Niet dat dit nodig is overigens, want grijze haren verven is heel normaal, ook voor mannen. Het is trouwens wel aan te raden om gebruik te maken van natuurlijk haarverf!

Previous «
Next »