Slecht weer? Zo kun je je kids toch vermaken

  • Menfacts
  • juli 15, 2022
  • Comments Off
indoor speeltuinen

Je weet in Nederland maar nooit waar je aan toe bent wanneer het gaat om het weer. Zo kan het maar zo eens gebeuren dat het midden in de zomer een paar dagen achter elkaar regent. Wanneer je dan thuis zit met je kids die vakantie hebben kan het nog weleens een uitdaging zijn om ze dan de hele tijd te vermaken. Daarom hebben we voor jou in deze blog een aantal tips op een rijtje gezet met activiteiten die je kunt ondernemen op zo’n typische regenachtige zomerdag in Nederland.

Indoor speeltuin

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond: indoor speeltuinen. Niet zo gek, want deze amusementshallen zijn een echte uitkomst wanneer het slecht weer is. Op internet kun je verschillende indoor speeltuinen vinden waardoor er altijd wel een bij jou in de buurt te ontdekken is. De indoor speeltuin is een geweldig concept: je kinderen kunnen lekker spelen, klimmen en klauteren terwijl jij lekker ergens koffie aan het drinken bent. Of je doet gewoon lekker met ze mee natuurlijk! Tip: trek je kids op zo’n dag wel regenkleding aan zodat ze niet nat worden als ze wel een stukje moeten lopen in de buitenlucht.  

Educatief dagje weg

Maak van het slechte weer gebruik om eens een museum op te zoeken. Er zijn er namelijk genoeg te vinden die ook leuk zijn voor kids! Op die manier kun je ze op zo’n dag vermaken terwijl ze ook nog eens educatief bezig zijn. Voorbeelden van musea die leuk zijn voor kinderen zijn onder andere NEMO Science Museum, Corpus, het Spoorwegmuseum of bijvoorbeeld Storyworld. Jij kent je kinderen het beste dus zul je een goede inschatting kunnen maken van wat zij het leukste zouden vinden! Koop dan mooie rugzakken voor je kids en voorzie die van wat eten en drinken zodat jullie lekker samen kunnen lunchen tussen de bedrijven door.

Knutselmiddag

Heb jij creatieve kinderen? Organiseer dan eens een leuke knutselmiddag en vermaak ze op die manier. Je kunt dan ook ervoor zorgen dat ze vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen zodat het echt een gezellige boel wordt. Kijk dan vooraf op internet of je leuke  knutselprojectjes kunt vinden en haal alle benodigdheden in huis. Maak er dan een wedstrijd van en haal een prijs in huis voor degene die het mooiste knutselwerk heeft gemaakt. 

Bioscoop in huis

Welk kind vindt het nou niet leuk om een film te kijken? Organiseer daarom een filmmiddag of filmavond voor jou en je kleintjes. Je kunt dan natuurlijk ook weer vragen of er vriendjes, vriendinnetjes, neefjes en nichtjes langskomen. Leg dan wat kussens en dekentjes voor de televisie zodat ze lekker languit de film kunnen kijken. Daarnaast kunnen lekkere snacks en wat te drinken natuurlijk niet ontbreken! Wanneer er andere kinderen komen is het wel verstandig om met de ouders te overleggen of de film die je in gedachten hebt een goed idee is. 

Previous «
Next »