• Homepage
  • >
  • Fashion
  • >
  • Goed voor de dag komen op je eerste werkdag doe je met een stijlvol zakelijk overhemd

Goed voor de dag komen op je eerste werkdag doe je met een stijlvol zakelijk overhemd

  • Menfacts
  • november 13, 2019
  • Comments Off

Goed voor de dag komen op je eerste werkdag

Je eerste werkdag is natuurlijk hartstikke spannend. Je leert allemaal nieuwe mensen kennen en je moet gelijk je plekje zien te vinden. Bij de eerste werkdag komt er dan ook veel op je af. Vaak is het eerst even ongemakkelijk, maar voel je je na verloop van tijd snel op je gemak. Dat proces gaat in principe automatisch. Wat echter niet automatisch gaat, is goed voor de dag komen. Men onderschat nog wel eens het belang van een goede eerste indruk. Uit menig wetenschappelijk onderzoek is naar voren gekomen dat een eerste indruk van groot belang is. Dit is namelijk het beeld dat mensen van je onthouden en vaak is het lastig om deze perceptie weer te veranderen. Maar hoe zorg je voor een goede eerste indruk?

Uiterlijke verzorging

Een goede eerste indruk valt of staat natuurlijk met de uiterlijke verzorging. Voordat je begint aan je eerste werkdag, is het verstandig om even naar de kapper te gaan. Met een vers geknipt kapsel, laat je zien dat je veel waarde hecht aan je uiterlijke verzorging. Ook je baard en gezicht moeten er natuurlijk netjes uitzien. Dit zijn zaken waar mensen zich snel aan storen en dan maak je natuurlijk geen goede indruk. Ook moeten je nagels schoon zijn en is het niet onverstandig om even een douche te nemen, alvorens jij je gereed maakt voor je eerste werkdag. Maar naast de uiterlijke verzorging, is het type kleding dat je draagt natuurlijk ook van groot belang. Een welbekend spreekwoord is niet voor niets dat de kleding de man maakt!

Zakelijke overhemden: een goede eerste indruk

Het dragen van mooie zakelijke overhemden heeft veel voordelen tegenover het dragen van andere kledingstukken. Het voordeel van een zakelijk overhemd is namelijk dat dit kledingstuk heel goed afkleedt. Je ziet er met een overhemd altijd goed uit, ook als je volslank bent. Niet alle kledingstukken lenen zich daarvoor. Een ander voordeel van een zakelijk overhemd is dat het een professionele uitstraling weergeeft. Men zal een overhemd dan ook waarderen, omdat je daarmee laat blijken dat je het werk serieus neemt.

Overhemd: verschillende soorten

Zakelijke overhemden zijn er in alle soorten en maten. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende kleuren en natuurlijk ook verschillende merken. Het merk Olymp heeft bijvoorbeeld duurzame zakelijke overhemden. Maar ook het merk Profuomo heeft hemden 

die er niet om liegen. Met overhemd van deze merken, is een goede eerste indruk een feit.

Previous «
Next »

Bekijk in dit artikel ook onze specialie kortingscode voor Bamigo