Een auto laten importeren: alle pluspunten op een rijtje!

  • Menfacts
  • november 26, 2019
  • Comments Off
auto importeren

Steeds vaker kiezen Nederlandse automobilisten ervoor om, als ze een auto willen kopen of vervangen, te kiezen voor een importauto. Vooral Duitsland is onder Nederlanders een populair land als het gaat om auto’s laten importeren. Maar waarom is een importauto, te koop op import-autos.nl, nu zo aantrekkelijk? Welke voordelen heeft een importauto eigenlijk? We hebben de belangrijkste pluspunten van het importeren van een auto voor je op een rijtje gezet.

1. Een importauto kopen kan een flinke smak geld uitsparen

Wie ervoor kiest een importauto via import-autos.nl of een andere aanbieder te kopen, kan hiermee een flinke som geld uitsparen. Zeker als je kiest voor een auto uit Duitsland importeren, ons buurland, kun je veel geld uitsparen bij de import. Dit komt doordat het aanbod aan nieuwe of tweedehands auto’s in Duitsland veel groter is, wat gunstig is voor de prijs. Afhankelijk van het merk en model auto is ook de bpm bepalend voor de prijs. Koop je bijvoorbeeld een zuinige auto uit Duitsland, dan kun je aanspraak maken op een aanzienlijke belastingkorting. Het voordeel kan hierdoor oplopen tot wel duizenden euro’s!

2. Een veel grotere keuze dan in Nederland

De buitenlandse automarkt is vanzelfsprekend veel groter dan de Nederlandse. Dit grotere aanbod betekent dat je mee te kiezen hebt als het aankomt op merken en modellen. Zelfs oldtimers of bepaalde automodellen die in Nederland niet te koop zijn, denk aan een Amerikaanse Buick uit de jaren 1960, kun je in het buitenland vaak wel krijgen. Het grotere aanbod in het buitenland heeft als extra voordeel dat de prijs aanzienlijk gedrukt wordt. Je hebt dus veel keuze, voor relatief weinig geld. En slaat zo dus twee vliegen in één klap!

3. Blijven profiteren van een garantietermijn van de fabriek

Wanneer je een occasion koopt die nog niet zo oud is, kun je in veel gevallen nog enkele jaren aanspraak maken op de fabrieksgarantie van betreffende auto. En dat is natuurlijk extra voordeliger. Stel dat de door jou gekochte auto in de beginjaren mankementen vertoont, dan kun je aanspraak maken op gratis reparatie door of vervangende onderdelen uit de betreffende fabriek.

4. Een grotere auto kunnen kopen dan in Nederland

Voor hetzelfde geld koop je in het buitenland een grotere auto dan in Nederland mogelijk is. Wil je dus groter en luxueuzer kunnen rijden, dan is een importauto daarvoor een oplossing. Ga daarom op onderzoek uit en laat je verrassen door het grote aanbod buitenlandse auto’s!            

Previous «
Next »