Seksspeeltjes voor mannen en de taboe daarrond

  • Menfacts
  • november 13, 2019
  • Comments Off
seksspeeltjes voor mannen

Nog niet zo lang geleden hing er een mistgordijn over het onderwerp seks. Maar de jongste jaren is er een kentering gekomen. De taboesfeer die rond seks en seksspeeltjes hangt begint te verdwijnen. Elke volwassen persoon krijgt in zijn leven te maken met de geslachtsdaad. Of dat wordt gedaan met je partner of enkel gaat om masturberen maakt nauwelijks of weinig uit. Nu meer open en bloot wordt gesproken over seks, duiken er ook meer en meer verhalen over seksspeeltjes op. In deze blog lees je waarom sextoys voor mannen nog een kleine inhaalbeweging nodig heeft ten opzichte van de vrouwen waar seksspeeltjes al goed zijn ingeburgerd.

Seksspeeltjes voor vrouwen is aanvaardbaar

Lange tijd geleden werden vrouwen die zichzelf bevredigden met seksspeelgoed door de buitenwacht nogal raar bekeken. Het gebruik van dildo’s, vibrators en andere seksspeeltjes door vrouwen wordt vaak gevierd als een teken van seksuele bevrijding. Voor mannen lijkt het nog steeds een heel ander verhaal te zijn. Of het nu gaat om buttplugs of zuigpompen, er hangt nog altijd een zweem van onbehagen rond mannelijke masturbatie hulpmiddelen.

Het indianenverhaal van échte mannen

Er is ook een hardnekkig geloof in onze samenleving dat ‘échte’ mannen geen hulpmiddelen nodig hebben. Gelukkig is het niet allemaal slecht nieuws. Er is een duidelijke verschuiving gaande in de markt en de verkoop van seksspeeltjes voor mannen groeit gestaag. Het internet biedt ook een veilige plek om te bladeren en te kopen. De markt groeit met innovatie op de voorgrond. Een toenemend aantal speelgoed is niet meer genderspecifiek wat betekent dat meer mannen zich op hun gemak voelen om seksspeeltjes zelf te verkennen. De grote boom gebeurt op het e-commerce platform. Mannen hoeven niet langer naar minder fraai uitziende seksshops te gaan. Uit een recent uitgevoerd onderzoek blijkt dat Nederlandse mannen op regelmatige basis seksspeeltjes gebruiken. De fleshlight – een realistisch uitziende vagina – staat torenhoog op de buckinglist en wordt het meest verkocht.

Masturbatie is goed voor de gezondheid

Uit verschillende onderzoeken die door seksuologen werden uitgevoerd, blijkt dat er verandering in aantocht is in verband met de vooroordelen over seksspeeltjes voor mannen. De taboesfeer vermindert zienderogen. Bovendien blijkt dat één op de twee van de mannen seksspeeltjes koopt voor persoonlijke bevrediging. Het zou zelfs mannen kunnen helpen bij erectiestoornissen. Daarnaast vermindert masturbatie de kans op prostaatkanker. Kortom, regelmatige zelfbevrediging heeft een positieve invloed op de gezondheid.

Previous «
Next »