John Wick: Chapter 2

  • Menfacts
  • februari 17, 2017
  • Comments Off

John Wick: Chapter 2 draait sinds 9 februari in de Nederlandse bioscopen. Het vormt een vervolg op de eerste John Wick film uit 2014. Amerikaans acteur Keanu Reeves speelt de hoofdrol in beide films, hij vertolkt de rol van John Wick. Ook de echte bad-ass actrice Ruby Rose is terug te zien in deze film. De film duurt 123 minuten en valt onder het actie/thriller genre. Deze John Wick: Chapter 2 review zal je meer informatie geven over de verhaallijn van de film.

Het vehaal van John Wick

Deel 1 van de film reeks introduceert de huurmoordenaar John Wick. Hij werkt voor de Russische mafia. Wanneer Wick wordt overvallen in zijn huis door Iosev is hij uit op wraak. Zijn auto is gestolen en Iosev probeert hem door te verkopen aan Aurelio. Aurelio weet van wie de auto geweest is en stuurt Iosev weg. Uiteraard niet zonder geweld. Iosev is de zoon van Tarasov, de oude werkgever van Wick. Maar hij accepteert niet dat Wick wraak wil nemen op Iosev. Iosev wordt naar een beveiligde locatie gebracht, en Tarasov looft een groot geldbedrag uit om Wick te vermoorden. Maar Wick neemt alleen genoegen met wraak. Hij is bereid er alles aan te doen om die ook te krijgen.

john wick chapter 2 review

John Wick: Chapter 2

In John Wick: Chapter 2, krijgt Wick een bezoekje van een Italiaanse maffia baas (D’Antonio). John moet een klus voor hem doen, D’Antonio’s zus, Gianna, vermoorden. Wick weigert, maar D’Antonio heeft deze klus nog tegoed omdat hij Wick heeft geholpen uit het criminele circuit te komen. John weigert toch, dus D’Antonio vernielt het Wick’s huis. Wick neemt de klus toch aan en gaat naar Rome, maar Gianna pleegt zelfmoord voordat Wick haar kan vermoorden. De bodyguard van Gianna, Cassian, wil wraak op Wick. Opnieuw wordt er een groot geldbedrag uitgeloofd om Wick te vermoorden. Wick laat het hier niet bij zitten en zoekt hulp bij vroegere vrienden.

John Wick: Chapter 2 is een echte mannen film; veel actie, veel geweld, maar nog steeds een goed verhaal. De acteurs zijn erg goed gecast voor de verschillende rollen. Het is aan te raden deel 1 nog even (opnieuw) te bekijken voordat je naar de bioscoop gaat voor John Wick: Chapter 2. De verhaallijn van deze nieuwe film sluit naadloos aan bij het einde van de voorgaande film. Al met al is het een aanrader voor iedere man met ballen.

Previous «
Next »